Οικονομία

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές – Πτώση 3% η Κίνα

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές – Πτώση 3% η Κίνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει το επίπεδο ρευστού που έχουν ως απόθεμα οι τράπεζες.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 0,58%. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα,  ο δείκτης Shanghai Composite χάνει 3,32% και ο Shenzhen Composite υποχωρεί κατά 3,48%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,91%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει επίσης πτώση κατά 0,50%. Πτώση 1,38% κατέγραψε ο S&P/ ASX 200 της Αυστραλίας, απώλειες 0,69% για τον NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε χτες Κυριακή πως μειώνει το επίπεδο του ρευστού που πρέπει να έχουν ως απόθεμα οι τράπεζες. Συγκεκριμένα τα επίπεδα ρευστότητας θα μειωθούν από τις 15 Οκτωβρίου κατά 100 μονάδες βάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή τα επίπεδα ρευστότητας βρίσκονται στο 15,5% για τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες και 13,5% για τις μικρότερες. Η συγκεκριμένη κίνηση, η οποία είναι η τέταρτη που πραγματοποιεί η Τράπεζα μέσα στο 2018, έρχεται εν μέσω ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει στο Πεκίνο η εμπορική διαμάχη Κίνας – Πεκίνου.

Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα… στο κόκκινο! Συνεχίζεται το sell off

Μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν απώλειες με την China Construction Bank να σημειώνει πτώση κατά 4,14% και την Argicultural Bank of China κατά 3,08%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X