Οικονομία

Συνταξιούχοι: Στο τέλος Δεκεμβρίου το βοήθημά τους

Συνταξιούχοι: Στο τέλος Δεκεμβρίου το βοήθημά τους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνταξιούχοι: Στα τέλη του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το βοήθημα στους συνταξιούχους, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σήμερα (20/10), ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε ότι το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους πρόκειται να καταβληθεί στα τέλη του Δεκεμβρίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επικουρική σύνταξη για όλους με 15ετία – Έκδοση σε τρεις μήνες

Με τη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών ασφάλισης, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα θεμελιώνουν δικαίωμα για έκδοση επικουρικής σύνταξης, όπως προβλέπει διάταξη του «μίνι» αφαλιστικού νομοσχεδίου που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας.

Στόχος είναι να υποχωρήσουν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις στις 30.000 από τις 42.000 που είναι τώρα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη. Από τη συγκεκριμένη διάταξη ωφελούνται περί τους 12.000 – 13.000 ασφαλισμένους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται, επίσης, ότι η περίθαλψη θα αφορά από εδώ και στο εξής μόνο στα πρόσωπα με ενεργό ΑΜΚΑ, προκειμένου να μη γίνεται κατάχρηση των υπηρεσιών. «Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα μόνο για να νοσηλευθούν και τούς να γράψουν φάρμακα», τόνισε χθες ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X