Κοινωνία

Τουρισμός για όλους: Αρχές Ιουλίου tourism4all.gov.gr με voucher έως 300 ευρώ

Τουρισμός για όλους: Αρχές Ιουλίου tourism4all.gov.gr με voucher έως 300 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουρισμός για όλους: Τους νέους άξονες του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού και πρόκειται να «τρέξει» εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου, παρουσίασε , ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αφορά φέτος περισσότερους από 250.000 δικαιούχους, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στο tourism4all.gov.gr για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», και θα είναι σαν το freedom pass, μια ψηφιακή κάρτα -voucher 150 έως 300 ευρώ.

Τουρισμός για Όλους: 300.000 οι δικαιούχοι για δωρεάν διακοπές

Μιλώντας στο MEGA για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι: «Στο σύνολό της η κυβέρνηση θα δώσει φέτος 70 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα τουρισμού. 30 εκατ. θα έρθουν για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Θα φτάσουν τις 300.000 οι δικαιούχοι. Είναι ένα πρόγραμμα ενός ψηφιακού free pass 150 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές Ιουλίου του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για καταλύματα αυτό το ποσό όποτε θελήσουν σε αυτό το διάστημα».

«Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Οι διαδικασίες είναι αυτόματες και μη γραφειοκρατικές. Και για τους ωφελούμενους και για τους επαγγελματίες. Το ποσό μπορούν να το ξοδέψουν οι δικαιούχοι και για την ακτοπλοΐα, και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, στη Βόρεια Εύβοια το πάσο είναι 150 ευρώ και στη Σάμο 300 ευρώ, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ό,τι υπηρεσίες τουριστικές επιθυμούν οι δικαιούχοι», πρόσθεσε.

 Ποιοι πληρούν τα κριτήρια – Τι αλλάζει φέτος

Η υφυπουργός τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε πρόσφατα πως «αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι το πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο απλό, πολύ πιο γρήγορο και λιγότερο γραφειοκρατικό. Θέλουμε η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα και κανείς να μην ταλαιπωρείται με χαρτιά, κατάθεση δικαιολογητικών και όλα τα υπόλοιπα. Πηγαίνεις στο ξενοδοχείο, έχεις μία άυλη κάρτα και με αυτήν απολαμβάνεις την μείωση στο ποσό, που μπορεί να φτάνει και το σύνολο της διαμονής σου, ανάλογα με το πού έχεις επιλέξει να μείνεις. Το φιξ ποσό είναι 150 ευρώ, και είναι, μάλιστα, αυξημένο σε σχέση με την επιδότηση την οποία δίναμε με το προηγούμενο πρόγραμμα. Αυτό αφορά στη διαμονή. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για τα πρακτορεία, όπως είχαμε και στο προηγούμενο πρόγραμμα και βλέπουμε αν θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες υπηρεσίες, όπως τα ακτοπλοϊκά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X