Οικονομία

Ξεκινά το “μπρα ντε φερ” για την τρίτη αξιολόγηση! Ποια είναι τα… SOS

Ξεκινά το “μπρα ντε φερ” για την τρίτη αξιολόγηση! Ποια είναι τα… SOS
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με εκατέρωθεν προσδοκίες για επίτευξη Staff Level Agreement (SLA) έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο στην Αθήνα οι συζητήσεις κυβέρνησης-δανειστών για την τρίτη αξιολόγηση.

Κυβερνητικές πηγές, αλλά και πηγές των δανειστών μεταδίδουν ότι ο στόχος για επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο εντός των επομένων ημερών είναι απολύτως εφικτός. Υπό μία σημαντική προϋπόθεση όμως: Ότι από τις 29 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Πλειστηριασμοί και πάλι από Τετάρτη – Σταματούν οι συμβολαιογράφοι την αποχή

Σήμερα, οι συμβολαιογράφοι στην επαναληπτική γενική τους συνέλευση αναμένεται να αποφασίσουν – εκτός απροόπτου- άρση της προηγούμενης απόφασής τους για αποχή από πλειστηριασμούς έως το τέλος του έτους.

Καίει η… ΔΕΗ στην τρίτη αξιολόγηση

Στον δεύτερο καυτό φάκελο της τρίτης αξιολόγησης, που αφορά στη ΔΕΗ , πληροφορίες που μεταδίδει το euro2day.gr, μιλούν για συμφωνία με την DG Comp για τις μονάδες λιγνίτη οι οποίες θα πωληθούν προκειμένου να συρρικνωθεί η παραγωγή κατά 40%.

Κοινωνικό μέρισμα: Ποια εισοδήματα εξαιρούνται και ποια «μετράνε»

Κατά τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εφόσον κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, θα ακολουθήσει η προώθηση ενός πολυνομοσχεδίου στη Βουλή με το οποίο θα κλείνουν όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων η αλλαγή των διατάξεων για τις απεργίες και η αναθεώρηση των οικογενειακών επιδομάτων.

Η πρόοδος στα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης παραμένει αργή και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν υλοποίηση ενός ποσοστού της τάξεως του 30%, αλλά το κλίμα παραμένει πρωτόγνωρα θετικό (κάτι που φαίνεται και από τις χθεσινές δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ). Η πρόοδος και τα επόμενα βήματα, αναμένεται να εξεταστούν σήμερα στη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup.

Χρόνος… υπάρχει μέχρι την ημερομηνία – ορόσημο

Ο χρόνος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, θεωρείται επαρκής για την πλήρη υλοποίηση της λίστας των προαπαιτούμενων έως τις 22 Ιανουαρίου, οπότε έχει τεθεί το ορόσημο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Η παραμονή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, σχεδιάζεται -εκτός απροόπτου- περιορισμένης διάρκειας. Το αρχικό πλάνο ορίζει αναχώρησή τους το ερχόμενο Σάββατο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X