Χωρίς Κατηγορία

Άχρηστοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι

Άχρηστοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

“Ένα επιτακτικό ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ πλανάται πάνω από τα αποκαΐδια.

Η επιτελική ανικανότητα του κράτους Μητσοτάκη, συμπυκνώνεται στο ευκολάκι του 112. Διώχνουν προληπτικά τον κόσμο από τα σπίτια τους χωρίς σχέδιο και οδηγίες αναζωπυρώνοντας και ψηφιακά το δόγμα περί ατομικής ευθύνης και μετά αφήνουν την φωτιά να κάψει τα πάντα και τους ανθρώπους αβοήθητους και μόνους.
Αυτό είναι το μοναδικό σχέδιο των ανέμελων αχρήστων.

Είναι οι ίδιοι που δεν άνοιξαν ΜΕΘ γιατί θα ήταν πεταμένα λεφτά, είναι οι ίδιοι που δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις 5.000 εποχικών πυροσβεστών,είναι οι ίδιοι που αποδυνάμωσαν την ΕΜΑΚ, είναι οι ίδιοι που σε ανύποπτη στιγμή έστησαν με το καλημέρα σας την μπίζνα με τις γερμανικές ανεμογεννήτριες, κλείνοντας άρον άρον τις λιγνιτικές μονάδες, με αποτέλεσμα να μην αντέχει το σύστημα της ηλεκτροδότησης.

Είναι οι ίδιοι που προσέλαβαν χιλιάδες αστυνομικούς αλλά αδιαφόρησαν εγκληματικά για την πυροπροστασία. Μέσα στο  2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο παραλαβής 1.453 νέων οχημάτων.
Όμως η αντιπυρική προστασία στη χώρα λειτουργεί με νόμους δεκαετιών.Η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το νόμο πολιτικής προστασίας που διαφήμιζε ως τον πλέον σωτήριο και ψήφισε τον Φεβρουάριο του 2020. Δύο μήνες αργότερα τον έθεσε σε αδράνεια. Γιατί άραγε; Μήπως για τον ίδιο λόγο που δεν έχουμε κυρωμένους δασικούς χάρτες;

Η αδράνεια του επιτελικού μπάχαλου έχει αναρίθμητες εκφάνσεις. Στην Βαρυμπόμπη δεν λειτούργησε το εργαλείο που διαθέτει άλλη μια χώρα στην Ευρώπη και  μόλις μία πολιτεία των ΗΠΑ. Το υπερσύγχρονο σύστημα IRIS 2.0 μπορεί σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τη στιγμή που ξεσπάσει μια φωτιά,να κάνει ανάλυση δεκάδων δεδομένων και να ενημερώσει την Πυροσβεστική (πάντα σε real time) για την πορεία της φωτιάς. Για το που θα κατευθυνθεί και επι της ουσίας ποιες περιοχές η πύρινη λαίλαπα θα μετατρέψει σε στάχτη.Έτσι, όλοι οι φορείς (ΓΓΠΠ, ΠΥ, ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ και όχι μόνο) μπορούν να είναι μπροστά από την φωτιά και όχι να τρέχουν πίσω της.

Γιατί στην Βαρυμπόμπη δεν ενεργοποιήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο έχει και την ευθύνη; Αν ενεργοποιούνταν το Iris θα μπορούσε να δώσει μία εικόνα για το πώς θα εξαπλωθεί η φωτιά σε 20 λεπτά.

Τα Δασαρχεία ζητούσαν 17,7 εκ.€ για έργα αντιπυρικής θωράκισης και διέθεσαν μόλις 1,7 εκ. Δεν φτάνουν τα λεφτά πατριώτη, έφυγαν 40 εκατομμύρια στα αργυρώνητα ΜΜΕ για να σε λιβανίζουν τόσο που καίγονται από υπερβολική δόση λιβανιού…
Η μητσοτακική λαίλαπα, αφού έκαψε την Δημόσια Υγεία, πυρπόλησε το εργασιακό και τσουρούφλισε την οικονομία, παραδίδει στις φλόγες όλη την Ελλάδα.

Αλληλοσυγχαίρονται όμως ανέπαφοι με την πραγματικότητα και αδιάφοροι για την ουσία. ‘Όταν επενδύεις τα πάντα στην επικοινωνία και στην φιλοτέχνηση της εικόνας, έρχεται η ίδια η εικόνα και σε καίει…

Ο Μωυσής θα αφήσει κυριολεκτικά καμένη γη , μόλις εκκενώσει την χώρα, μετά από λαϊκή απαίτηση…

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα της, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X