Οικονομία

Αλλαγή φρουράς στην Rothschild – Ποιος αναλαμβάνει τα ηνία

Αλλαγή φρουράς στην Rothschild – Ποιος αναλαμβάνει τα ηνία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή φρουράς στην γαλλο-βρετανική επενδυτική τράπεζα Rothschild, καθώς ο πρόεδρός της Ντέιβιντ ντε Ρόθσιλντ ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση περνώντας τα ηνία της επιχείρησής του στον γιο του Αλεξάντερ.

Ο 37χρονος Αλεξάντερ έχει από καιρό λάβει το χρίσμα της διαδοχής στην τραπεζική αυτοκρατορία του 75χρονου πατέρα του που ιδρύθηκε πριν από 200 χρόνια και μετράει ήδη επτά γενεές. Δούλεψε για πρώτη φορά στην τράπεζα το 2008 και σήμερα κατέχει τη θέση του εκτελεστικού αναπληρωτή προέδρου με σημαντικές επιτυχίες στην επενδυτική τραπεζική ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού.

Τη σκυτάλη αναμένεται να λάβει τον Ιούνιο, ενώ η αλλαγή στη διοίκηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η Rothschild επιδιώκει να διαφοροποιηθεί τους ανταγωνιστές της σε Γαλλία και Βρετανία με φόντο το ξεφούσκωμα των συγχωνεύσεων και εξαγορών στην αγορά της Ευρώπης.

Σήμερα, η οικογένεια Ρόθτσιλντ έχει το 58% τοις εκατό των δικαιωμάτων ψήφου και κατέχει ποσοστό 49% στην εταιρεία. Λίγο πάνω από το 26% των μετοχών του ομίλου είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού.

Τα τελευταία εξαμηνιαία αποτελέσματα της Rothschild, που δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, έδειξαν ότι τα έσοδα από την παγκόσμια συμβουλευτική της δραστηριότητα, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου τα τρία πέμπτα των εσόδων, συρρικνώθηκαν 8% στα 492 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, οι κλάδοι του ιδιωτικού πλούτου και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και εμπορικών τραπεζών παρουσίασαν αύξηση άνω του 30%.

Συνολικά, τα έσοδα αυξήθηκαν 6% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 852εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 10% στα 206 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Rothschild, οι οποίες χτυπήθηκαν δραματικά μετά την οικονομική κρίση, κέρδισαν πάνω από 15% από τις αρχές του 2017.

Η τράπεζα μπορεί να υπερηφανεύεται για τον πρώην υπάλληλό της, τον Εμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο της Γαλλίας. Ο Μακρόν έγινε γνωστός ως ο «Μότσαρτ του χρηματοπιστωτικού τομέα» για τον ρόλο του στη Rothschild, συμβουλεύοντας τη Nestlé για την εξαγορά της μονάδας της Pfizer έναντι 12 δισ. δολαρίων το 2012.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X