Ελλάδα

Bούτσης: Δεν είμαστε Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας – Ούτε « Ελλάς Ελλήνων χριστιανών » ούτε « Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια »

Bούτσης: Δεν είμαστε Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας – Ούτε « Ελλάς Ελλήνων χριστιανών » ούτε « Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια »
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά από όλους τους άλλους … και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στο «φλέγον» θέμα της αριστείας στην Παιδεία και όχι μόνο (σ.σ. έχουν κάρτα ελευθέρας εισόδου στην ΕΡΤ, με «αρμένικες επισκέψεις»). 

Αναφορικά λοιπόν με το ζήτημα που έχει προκύψει, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Ολοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία.

Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο.Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες.

Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους τρεις υπουργούς παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις.

Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική.

Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”.Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος.

Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε πώς συμβαδίζουν αυτά με την κυβερνητική τροπολογία για εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων του Αγίου Ορους ή με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας για τον εκκλησιασμό των μαθητών… ο Πρόεδρος της Βουλής.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X