Χωρίς Κατηγορία

Δεν κάνει το παιδί…

Δεν κάνει το παιδί…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Εσείς είστε σίγουροι ότι έχετε κατεστραμμένες περιουσίες, πυρπολημένη ζωή και αποτεφρωμένο μέλλον ή είστε τίποτα ψεκασμένοι αντιεμβολιαστές που σαμποτάρουν το έργο του θεόσταλτου Μωυσή;

Γιατί ο ίδιος δεν εμφανίστηκε και πολύ σίγουρος στην συνέντευξη Τύπου που εδέησε να δώσει, υπό το βάρος της γενικευμένης κατακραυγής. «Απέδωσε είπε, η στρατηγική μας να προστατέψουμε τους οικισμούς, που μπορεί να άδειασαν, αλλά σώθηκαν. Ίσως έχουμε κατεστραμμένα σπίτια αλλά κανέναν πλήρως κατεστραμμένο οικισμό». Ίσως είπε ο τύπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ίσως! Λίγο έλειψε να πει ότι είναι και fake news τα στοιχεία για την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει γνωρίσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Εθισμένος στο ψέμα και την λάσπη δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ψεκασμένους τους πολίτες που αντιδρούν στην ασύδοτη, ανεξέλεγκτη και προαποφασισμένη (με την βούλα και της σημερινής ΠτΔ και τότε εισηγήτριας του ΣτΕ Κατερίνας Σακελλαροπούλου) εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Με τα αποκαΐδια να καπνίζουν ακόμη, δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα, όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τα συμβόλαια με τα συμφέροντα που υπηρετεί, προπαγανδίζοντας με αξιοσημείωτη ευγλωττία την ιδιωτικοποίηση ΚΑΙ του δασικού μας πλούτου με απευθείας αναθέσεις. Πρέπει να ήταν η πιο αληθινή στιγμή του αυτή στην καθ’ όλα ελεγχόμενη συνέντευξη Τύπου, με προκάτ ερωτήσεις και απαντήσεις από σκονάκι.‘Όπως και όταν αναφέρθηκε στα “βασιλικά κτήματα” ( περιουσία του ελληνικού λαού ) για τα οποία πονάει η καρδιά του , όπως είπε πειστικότατα είναι η αλήθεια.

Με την αβάσταχτη ρηχότητα που τον χαρακτηρίζει, μίλησε με βαρύγδουπο ύφος για την “κουλτούρα των εκκενώσεων” και δεν βρέθηκε ένας από τους περιβόητους επικοινωνιολόγους του να τον προστατέψει. Να του πει δηλαδή για τον συνειρμό που κάνει η κοινωνία με τον όρο εκκένωση. Δεν άκουσε, δεν είδε, δεν του είπαν τίποτα για το σύνθημα που προηγήθηκε του γνωστού … ακατονόμαστου χάστανγκ. Ένα βροντερό “εκκενώστε το Μαξίμου” πλανάται πάνω από τα αποκαΐδια…

Φύσει και θέσει θρασύς και συστηματικός ψεύτης δεν δίστασε να σερβίρει ακραία ψέματα σε πανελλήνια μετάδοση, όταν ρωτήθηκε γιατί η ΝΔ αναβάθμισε τους υπαίτιους στο Μάτι. – «Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε», είπε φανερά ενοχλημένος.
-Δημοσιογράφος: «Στους Κολοκούρη και Τσουβάλα»
-Κ. Μητσοτάκης: «Ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια λόγω της φυσικής επετηρίδας έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή». Το γεγονός ότι και οι πέτρες γνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά το Μάτι και η ΝΔ τους αποκατέστησε αναβαθμίζοντας τους μάλιστα, είναι η πραγματικότητα την οποία άτομα της ποιότητας του Κυρ. Μητσοτάκη στέλνουν στον αγύριστο, όταν τους χαλάει το βολικό παραμύθι.

Όμως η κορύφωση της πρόκλησης και της προσβολής του κοινού αισθήματος σ΄αυτή την παράσταση με την την συνέντευξη που θα ήταν παρωδία εάν δεν επρόκειτο για τραγωδία, ήταν το χαμόγελο! Αυτό το χαμόγελο της ανέμελης Τζοκόντα, κορυφαίο δείγμα της εγγενούς έλλειψης ενσυναίσθησης, όπως κατ’ ευφημισμό αποκαλούμε την ολοκληρωτική δομική αναισθησία. Ακόμη και τα κούτσουρα σου δίνουν την εντύπωση ότι αισθάνονται, όταν καπνίζουν μετά την φωτιά…
Αυτά τα άτομα τα οποία η ψυχιατρική επιστήμη ορίζει ως  κοινωνιοπαθή και η λαϊκή γραμματική τα αποκαλεί άνιωθα και άνιωστα, είναι νομοτελειακά τα πιο επικίνδυνα.

Δεν κάνει το παιδί που μας επέβαλαν ως πρωθυπουργό, δεν  δύναται. Το μόνο που δύναται είναι να επιβεβαιώνει τον ορισμό του αμοραλισμού, επιταχύνοντας και την δυναμική της φθοράς του.

Σημ: Η φωτογραφία είναι από την τελευταία συνέντευξη Τύπου

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα της, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X