Θέμα

Εγκλημα στο Σωτηρία: Νεκροί παραμένουν στους θαλάμους δεν μεταφέρονται στο νεκροτομείο

Εγκλημα στο Σωτηρία: Νεκροί παραμένουν στους θαλάμους δεν μεταφέρονται στο νεκροτομείο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μόνον η Οδύσσεια των χιλιάδων εγκλωβισμένων για περισσότερες από 24 ώρες στην Αττική Οδό, την Μεσογείων, την Κατεχάκη και σε άλλους κομβικούς δρόμους της Αττικής. Ούτε ο Γολγοθάς των κατοίκων στις δεκάδες περιοχές του Λεκανοπεδίου που είναι για δεύτερο 24ωρο χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση. Το επιτελικό έγκλημα της ανύπαρκτης κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτυπώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο στο νοσοκομείο «Σωτηρία» , όπου η κατάσταση θυμίζει θρίλερ. 

Οι άθλιοι «επιτελείς» δεν σκέφτηκαν να ανοίξουν τους εσωτερικούς δρόμους που ενώνουν τα περίπου εφτά κτήρια του συγκροτήματος , με αποτέλεσμα πολλοί νεκροί να παραμένουν στους θαλάμους για τουλάχιστον 24 ώρες, καθώς ήταν  αδύνατον να μεταφερθούν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. 

Η Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων Αναπνευστικού που νοσηλεύει ασθενείς με Covid έμεινε πολλές ώρες χωρίς οξυγόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι δρόμοι μεταξύ των κτιρίων του Σωτηρία παρέμειναν κλειστοί μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα δεκάδες  ασθενείς να μην  μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο κτήριο για οποιαδήποτε εξέταση ή θεραπεία.

Από την Δευτέρα δεν έχει μοιραστεί φαγητό στους ασθενείς και τους εφημερεύοντες υγειονομικούς, επειδή τα φορτηγάκια τροφοδοσίας είναι αδύνατο να μετακινηθούν. 

 Η κεντρική θέρμανση είναι off σε διάφορες κλινικές. 

Το νοσηλευτικό προσωπικό κάνει δύο έως τρεις βάρδιες συνεχόμενες, καθώς το νοσοκομείο είναι απροσπέλαστο για τους συναδέλφους τους που πρέπει να τους αντικαταστήσουν, εάν βεβαίως δεν είναι αποκλεισμένοι και οι ίδιοι στις περιοχές τους. 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο COVID, στην καρδιά της Αθήνας, τόσο η  διοίκηση όσο και οι επικεφαλής των άλλων υπηρεσιών δηλαδή της ιατρικής και νοσηλευτικής είναι άφαντες.

Το «Σωτηρία» το οποίο νοσηλεύει αυτή την περίοδο περισσότερους από 300 ασθενείς covid, εκ των οποίων περίπου 80 βρίσκονται σε ΜΕΘ και περί τους 100 ασθενείς με άλλα νοσήματα, στην πραγματικότητα είναι κλειστό, αφού μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης δεν μπορούσε να γίνουν εισαγωγές, ούτε να δοθούν εξιτήρια. 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X