Κοινωνία

Φωτιά Εβρος: Μάχη για να σωθεί το χωριό της Δαδιάς

Φωτιά Εβρος: Μάχη για να σωθεί το χωριό της Δαδιάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον οικισμό της Δαδιάς δίνεται μεγάλη μάχη τις τελευταίες ώρες, με τα χειρότερα να αποφεύγονται για το Σουφλί χάρη στην αλλαγή της φοράς των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας από νότιους σε βορειοανατολικούς.

Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις βορειοδυτικά του Σουφλίου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πραγματοποιήθηκε νωρίτερα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 25 ατόμων σε δασική έκταση που καιγόταν στον Έβρο, ανάμεσα στα χωριά Δαδιά και Γιαννούλη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αφού τους εντόπισαν κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δημιουργώντας δίοδο, προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν. Στη συνέχεια σε συνεργασία με την αστυνομία οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χωριό της Δαδιάς σε ασφαλές σημείο.

Ο Βαγγέλης Μπινέκης, πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Δαδιάς, σημειώνει («Καθημερινή») ότι χάθηκε η μάχη από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίστηκε η φωτιά στο χωριό Κοτρωνιά.

Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής που είχαν από κοντά εικόνα των επιχειρήσεων στον Εβρο από τις πρώτες ημέρες, αλλά και χθες, λένε στην «Καθημερινή» ότι πλέον «η φωτιά δεν σταματιέται».

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για 4 Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X