Χωρίς Κατηγορία

Φθιώτιδα: Καταστράφηκε ολοσχερώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Σεραφείμ (pics)

Φθιώτιδα: Καταστράφηκε ολοσχερώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Σεραφείμ (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καταστράφηκε ολοσχερώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Σεραφείμ στο κοιμητήριο του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα, τα ξημερώματα της Τρίτης (7/5/2019), έπειτα από πυρκαγιά.

Το ιστορικό εκκλησάκι το οποίο γιόρταζε την χθεσινή μέρα δυστυχώς καταστράφηκε εξολοκλήρου αφού μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά την μία τα ξημερώματα απέμειναν μόνο οι περιμετρικοί τοίχοι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το ρεπορτάζ και βάσει της προανάκρισης που διενεργεί το ΠΚ Αταλάντης, πιθανότατα από τους έντονους ανέμους άνοιξε κάποιο από τα παράθυρα του ναού και αφού συμπαρέσυρε τα μανουάλια ή τα καντηλάκια που είχαν μείνει αναμμένα προς τιμήν του Οσίου Σεραφείμ άρπαξε φωτιά. Κατακαίοντας την ξύλινη διακόσμηση της εκκλησίας και εν συνεχεία την σκεπή.

Στο σημείο έφτασαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Αταλάντης και Αγίου Κωνσταντίνου και παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν το μόνο που κατάφεραν ήταν να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα πανύψηλα κυπαρίσσια και την πυκνή βλάστηση περιμετρικά του Ιερού Ναού.

Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα του Π.Κ. Αταλάντης.

Πηγή: lamianow.gr

Αμερικανίδα τουρίστρια φωτογράφιζε τα Μετέωρα και έπεσε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X