Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις και ο Μητσοτάκης δηλώνει πως η οικονομία είναι εύρωστη…

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις και ο Μητσοτάκης δηλώνει πως η οικονομία είναι εύρωστη…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Η φράση αποδίδεται στον Γιάννη Τσαρούχη, αλλά όπως ο ίδιος εξήγησε,  πρώτος την είπε ο ηθοποιός  Τζ. Καρούσος και ο ίδιος τη διέδωσε και την έκανε γνωστή στο πανελλήνιο.  Στη χώρα λοιπόν στην οποία είσαι ότι δηλώσεις δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν πρωθυπουργικές δηλώσεις για «εύρωστη οικονομία» ή «για ισχυρότερο από ποτέ κράτος δικαίου».

Και γιατί να μην είναι «εύρωστη η οικονομία» όταν η φράση ενισχύεται από το πρωθυπουργικό κύρος, καθώς και από τα ΜΜΕ  τα οποία την αναπαράγουν χωρίς να τη θέσουν στην κρησάρα της δημοσιογραφικής κρίσης και  κριτικής.

Και η οικονομία είναι εύρωστη παρότι η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει στοιχειώδη αιτήματα των αγροτών ώστε να μπορέσουν να πάνε στα χωράφια τους και να παράξουν.

-Παρότι έξι στους δέκα πολίτες έχουν δηλώσει ότι ο μισθός φτάνει για 19 μέρες και όχι για ολόκληρο το μήνα.

-Παρότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει το επίδομα που έδινε στους πιο ευάλωτους  πολίτες για το Πάσχα.

-Παρότι η ακρίβεια πλήττει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό περισσότερα από το 80 με 85% των νοικοκυριών

-Παρότι οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό θα είναι ψίχουλα.

Επίσης το «κράτος δικαίου» δεν μπορεί παρά να είναι στα καλύτερά του, αφού το δηλώνει ο πρωθυπουργός παρότι την ημέρα που έκανε τη δήλωση έπεφτε  αυλαία στην Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη και η αντιπολίτευση αποχωρούσε διαμαρτυρόμενη γιατί δεν κλήθηκαν βασικοί και ουσιώδεις μάρτυρες.

-Παρότι 330 ευρωβουλευτές (μεταξύ αυτών και 6 οι οποίοι ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα με τη Νέα  Δημοκρατία) υπερψήφισαν ένα ψήφισμα-κόλαφο για το κράτος δικαίου στη χώρα μας.

-Παρότι η έρευνα για τις υποκλοπές και την παρακολούθηση τηλεφώνων υπουργών, βουλευτών, δημοσιογράφων, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και επιχειρηματιών καρκινοβατεί.

Δεν χρειάζονται περισσότερα παραδείγματα για να αποδειχτεί ότι στην Ελλάδα η επικοινωνία κυριαρχεί και στη λογική του «είσαι ότι δηλώσεις», ο πρωθυπουργός  μπορεί να δηλώνει ότι η Ελλάδα άφησε πίσω την κρίση, χωρίς να ρωτήσει αγρότες, μελισσοκόμους, ευάλωτα νοικοκυριά, αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό, εργαζόμενους με μερική απασχόληση, συνταξιούχους αν δηλώνουν ότι και ο ίδιος…

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X