Χωρίς Κατηγορία

Η Μιράντα Ξαφά υπονομεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Μιράντα Ξαφά υπονομεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν το πιστεύετε, αλλά έτσι είναι. Η Μιράντα Ξαφά υπονομεύει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για κερδίσει τις εθνικές εκλογές και μάλιστα με αυτονομία.

Δείτε τι είπε στον Real FM και αν δεν καταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα, Προβοκάτορα να μην με λένε.

Ρωτήθηκε λοιπόν το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και όπως λένε οι φήμες άτυπη σύμβουλος και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις συντάξεις και τις 120 δόσεις και τι απάντησε:

«Ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις» επισήμανε μιλώντας στον RealFm, ερωτηθείσα αν σε περίπτωση που αναλάβει η Νέα Δημοκρατία την διακυβέρνηση της χώρας θα κοπούν ή  περιοριστούν οι παροχές που έχει δώσει η σημερινή κυβέρνηση.

«Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τη στιγμή που υπάρχουν κραυγαλέες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην αστυνομία και την πυροσβεστική, στην παιδεία» συμπλήρωσε, προκαλώντας ανατριχίλα στους συνταξιούχους.

«Το 1/5 των συνταξιούχων είναι κάτω των 65 ετών και εισπράττουν το 25% της συνολικής δαπάνης των συντάξεων. Αυτό θα είναι κοινωνικά σωστό; Εκεί θα πέσει κυρίως ο πέλεκυς αν μειωθεί η προσωπική διαφορά» τόνισε η Μιράντα Ξαφά.

Ο δημοσιογράφος επιμένει και την ξαναρωτά αν θεωρεί δηλαδή ότι «οι παροχές που δόθηκαν, με την 13η σύνταξη ή όπως το ονομάζει κανείς πρέπει να κοπούν».

«Πιστεύω ότι ο προϋπολογισμός δεν σηκώνει αυτές τις παροχές. Δεν μπορούμε να λέμε και ότι θα πετύχουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και να μοιράζουμε παροχές δεξιά και αριστερά ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα» είπε.

Ρωτήθηκε επίσης, για τις 120 δόσεις και για τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση που υποστήριξε ότι υπονομεύουν την οικονομία και είπε:

«Αν κάθε τόσο δίνουμε και από μία τέτοια ρύθμιση, ο κόσμος σταματάει να πληρώνει περιμένοντας την επόμενη ρύθμιση. Υπάρχουν κίνητρα και αντικίνητρα».

«Το να δίνουμε κάθε χρόνο την δυνατότητα σε ανθρώπους να πληρώνουν 120 δόσεις. Αυτές οι δόσεις συσσωρεύονται. Και ύστερα από τρία χρόνια πάλι δεν θα έχουν να πληρώσουν» κατέληξε.

Και πείτε μου εσείς τώρα που παίρνετε σύνταξη ή είστε μεταξύ των τεσσάρων εκατομμυρίων που θέλετε τις 120 δόσεις για να απαλλαγείτε από το βρόχο του χρέους, αν ακούγοντας τη Μιράντα Ξαφά παίρνετε βαθιά ανάσα ανακούφισης ή αρχίζετε να ανησυχείτε;

Πείτε μου επίσης, αν με τέτοιες δηλώσεις υπονομεύει η όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί μπορεί να μας λέει αλήθειες το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, αλλά ποιος θέλει τέτοιες αλήθειες ή ακριβέστερα ποιος θέλει τέτοιες πολιτικές; Σίγουρα όχι οι συνταξιούχοι και όσοι χρωστάνε σε εφορία και ταμεία.

Κυριάκο μάζεψε γρήγορα κάτι τέτοια ξεφτέρια. Θα σου κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τον Κώστα Στεφανίδη και την ανάρτηση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Ο Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X