Παρασκήνιο

Καραμανλής και Σαμαράς σε κοινή εμφάνιση στο Ηρώδειο

Καραμανλής και Σαμαράς σε κοινή εμφάνιση στο Ηρώδειο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μία απλή, ούτε τυχαία και πολύ περισσότερο δεν είναι χωρίς πολιτική σημασία και πολιτικούς συμβολισμούς η νέα συνάντηση των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί συναντήθηκαν στο Ηρώδειο στη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη και κάθισαν δίπλα δίπλα.

Είναι η δεύτερη δημόσια εμφάνισή τους σε ένα μήνα (η προηγούμενη είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ) και μόνο αυτό το γεγονός έχει την ιδιαίτερη πολιτική του σημασία. Είναι γεγονός πως προκάλεσε συζητήσεις.

Αν δε, βάλουμε στο τραπέζι και την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, το πολιτικό μήνυμα γίνεται ακόμα πιο πυκνό.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Κώστα Καραμανλή στις κοινές εμφανίσεις με τον Αντώνη Σαμαρά προσθέτουν και τις δημόσιες εμφανίσεις του πρώην πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα και μετά την ομιλία του στα Ανώγεια που τάραξε όχι μόνο τα νερά, αλλά και τα νεύρα των ενοίκων του Μαξίμου με τις αναφορές του για τις υποκλοπές και την πλήρη διαφοροποίησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πύκνωση των δημοσίων εμφανίσεων, όπως στα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ, όπου φωτογραφήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιώργο Βαρδινογιάννη σημειολογικά σημαίνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να κινηθεί διαφορετικά από τον τρόπο που κινούταν μετά την αποχώρησή του από την προεδρία του κόμματος. Κι΄ αυτό σημαίνει πολλά ενόψει των πολιτικών εξελίξεων που αναμένεται να προκαλέσει ο χειμώνας και οι εκλογές.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X