Γυναίκα

Ματούλα: Μία ζωή σαν κινηματογραφική ταινία

Ματούλα: Μία ζωή σαν κινηματογραφική ταινία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε, όπως έγινε γνωστό,  ξεχασμένη μέσα στο σπίτι της σε ηλικία 76 ετών η Ματούλα του Κολωνακίου. Μία από τις θρυλικές προσωπικότητες της showbiz περασμένων δεκαετιών, σύμφωνα με τους φίλους της, εντοπίστηκε 7 ημέρες μετά τον θάνατό της.

Έζησε μια ζωή, η οποία θύμιζε κινηματογραφική ταινία που τα είχε όλα. Ακόμα και ένα σκοτεινό φινάλε.

Η ίδια σε συνεντεύξεις της είχε αφηγηθεί κάποια από τα κεφάλαια της πολυτάραχης ζωής της. Τόσο αυτά που ήταν γεμάτα χρυσόσκονη, όσο και και τα πιο σκοτεινά. Η Διαμάντω, όπως ήταν το βαφτιστικό της όνομα, γεννήθηκε το 1947 στην Κόρινθο και ο πατέρας της ήταν διοικητής Χωροφυλακής.

Έχασε τη μητέρα της σε ηλικία 12 ετών, ενώ στα 13 της το έσκαγε από το Γυμνάσιο για να πηγαίνει να παρακολουθεί τα γυρίσματα ταινιών. Κάπως έτσι γνωρίστηκε και με τον Ανδρέα Μπάρκουλη, ο οποίος, όπως είχε δηλώσει η ίδια, ήταν «ο πρώτος της».

Όταν το πληροφορήθηκε ο πατέρας της την πήγε στην Ασφάλεια και κρατήθηκε στα κρατητήρια για τρεις ημέρες προκειμένου να μαρτυρήσει το όνομα του άντρα που της πήρε την παρθενιά, αλλά εκείνη δεν «έσπασε». Στη συνέχεια ο πατέρας της την πήγε στο Αναμορφωτήριο, αλλά ούτε εκεί η Ματούλα μαρτύρησε το όνομα.

«Δεν έχω ταυτότητα επαγγέλματος»

Δούλεψε ως μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια του Ζαμπέτα, αλλά και ως ραδιοφωνική παραγωγός με την ίδια να έχει εξηγήσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Espresso ότι «δεν μπορώ να μένω στα ίδια».

«Εγώ δεν έχω ταυτότητα επαγγέλματος. Απλώς επειδή από εκείνα τα χρόνια, μικρή, είχα πολλές σχέσεις με τραγουδιστές, με μαγαζιά, με τραγουδίστριες, με έβαλε ο Ζαμπέτας να τραγουδήσω. Δεν ήμουν και η Κάλλας, ούτε η Βίκυ Μοσχολιού», είχε δηλώσει στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» του Open.

Ο εθισμός με τα ναρκωτικά και η σχέση της με τους άντρες

Στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει και για τον εθισμό της στα ναρκωτικά, τα οποία ξεκίνησε μετά την γέννηση του γιου της, Λορέντζο Καριέρε, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το ριάλιτι του Mega, «Bar». Μάλιστα, εξαιτίας των ναρκωτικών βρέθηκε στα ’90s στη φυλακή με την ίδια να εξηγεί ότι εκεί αποφάσισε να τα «κόψει» μαχαίρι.

Όσον αφορά τις σχέσεις της με τους άντρες, είχε ξεκαθαρίσει, μιλώντας στην Espresso, ότι έκανε μόνο δεσμούς και όχι σχέσεις της μιας βραδιάς, ενώ εξήγησε για ποιο λόγο είχε χτυπήσει ορισμένους.

Ο μεγαλύτερος έρωτάς της ήταν ο Γιάννης Πατέρας, όπως είχε εξομολογηθεί, αλλά χώρισαν λίγο πριν παντρευτούν μετά από πέντε χρόνια σχέσης.

«Μια γυναίκα μόνη, όπως εγώ, μόνο με αθυρόστομο τρόπο μπορούσε να επιβιώσει. Όλοι μού την έπεφταν, δεν είχα κανέναν για να με προστατεύσει κι έπρεπε μόνη μου να τα βγάλω πέρα.

Ναι, έχω ρίξει κάτι ανάποδα χαστούκια σε κάποιους που το άξιζαν. Ειδικά αν μάθαινα ότι κάποιος έλεγε ότι με είχε πάρει… Έχε υπόψη ότι δεν έχω πάρει κανέναν από όλους αυτούς που ήταν γύρω μου και μου την έπεφταν.

Εγώ δεν πήγα ποτέ στη ζωή μου για ένα βράδυ, δεσμούς έκανα. Τα εκατομμύρια όλα του κόσμου και να μου έδιναν, δεν θα πήγαινα στο κρεβάτι με κανέναν. Δεν είμαι ξεφτιλισμένη γυναίκα!», είχε δηλώσει η Ματούλα.

Ήταν στενή φίλη της Ζωής Λάσκαρη γιατί ήταν και εκείνη «αντράκι», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Η σχέση με τον γιο της Λορέντζο Καριέρε

Απέκτησε τον μοναχογιό της, Λορέντζο, με τον επιχειρηματία Ρομπέρτο Καριέρε, τον οποίο παντρεύτηκε το 1974, αλλά ο γάμος τους δεν κράτησε. Για την κατάσταση της σχέσης με τον γιο της, είχε δηλώσει ότι δεν την πονούσε που δεν είχαν επαφές, αφού «δικιά του είναι η ζωή», όπως είχε αναφέρει.

Αποκάλυψε δε ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ τα εγγόνια της.

«Δεν έχω δει τα εγγόνια μου ποτέ και δεν ξέρω καν τα ονόματά τους. Αφού ο γιος μου εκεί θέλει να είναι – αρκεί να είναι καλά αυτός και τα παιδιά του. Έχω να τον δω 15 χρόνια, έκλαψα στην αρχή. Τον πήρα τηλέφωνο πέρσι στα γενέθλιά του και μου το έκλειναν το τηλέφωνο. Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη με το παιδί μου. Καταρχήν έπεσα στα ναρκωτικά με το που τον γέννησα», είχε εξομολογηθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X