Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ο πρίγκιπας, ο αναλώσιμος της ημέρας αρχηγός της αστυνομίας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο πρίγκιπας, ο αναλώσιμος της ημέρας αρχηγός της αστυνομίας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Είναι γνωστό πως ο πρίγκιπας τούτου του τόπου έχει μία στρατιά αναλώσιμων. Τους χρησιμοποιεί όταν το επιθυμεί για να αποφύγει να τον ακουμπήσουν οι ευθύνες για δικές του αποφάσεις ή πράξεις. Είναι θα λέγαμε ένα ιδιότυπο ζωντανό τείχος άμυνας, που ο πρίγκιπας χρησιμοποιεί όταν αισθάνεται πως μπορεί να απειληθεί ή πραγματικά απειλείται. Ο αναλώσιμος της ημέρας είναι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας. Οσο ο πρίγκιπας και ο έμπιστος σωματοφύλακας, αλλά αναλώσιμος επίσης,  πίστευαν ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία εξυπηρετούσαν τα σχέδιά τους, όλα ήταν καλώς καμωμένα. Και ο αναλώσιμος της ημέρας αισθανόταν ισχυρός, καθώς και ότι καλά καθόταν στην καρέκλα του. Μπορεί και να τον χτυπούσαν επιδοκιμαστικά στην πλάτη για τα βίαια έργα και τις πιο βίαιες ημέρες.

Ηρθε, όμως το πλήρωμα του χρόνου, μετά το έγκλημα στα Τέμπη και κυρίως τα τεράστια συλλαλητήρια που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ με χημικά και κρότου λάμψης.  Οι υπήκοοι του πρίγκιπα άρχισαν να αγανακτούν και να εκδηλώνουν στα σόσιαλ μίντια μία πολύ μεγάλη και προπαντός αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη βίαιη δράση της αστυνομίας.

Και μετά το τελευταίο όργιο βίας κατά των διαδηλωτών την περασμένη Πέμπτη και την επικίνδυνη πορεία του γερανού της αστυνομίας στην Ακαδημίας, φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι όχι μόνο των υπηκόων, αλλά και του πρίγκιπα. Βλέπετε υπάρχει μία περίεργη σύνδεση ανάμεσα στα ποτήρια των υπηκόων και του πρίγκιπα. Ο τελευταίος κοιτάζοντας το ποτήρι του πήρε τα μηνύματα ότι η βίαιη συμπεριφορά και η κατασταλτική δράση της αστυνομίας, που μέχρι πρότινος νόμιζε πως τον εξυπηρετούσε, άρχισε να έχει πολιτικό κόστος, πράγμα πολύ επικίνδυνο σε ευμετάβλητο πολιτικό τοπίο.

Ο πρίγκιπας ένοιωσε τον κίνδυνο από την οργή των πολιτών να τον πλησιάζει και ανατρίχιασε. Οπότε αστραπιαία σκέφτηκε να κάνει μία θυσία στους αγανακτισμένους για να τους εξευμενίσει. Να θυσιάσει έναν αναλώσιμο. Εξάλλου ποια είναι μεγαλύτερη τιμή για έναν αναλώσιμο από τα να θυσιαστεί για τη σωτηρία του πρίγκιπα. Καμία ασφαλώς. Οπερ και εγένετο.

Συγκλήθηκε άρον-άρον το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε να θυσιαστεί-αποστρατευτεί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και να πάρει μαζί του όλο το ανάθεμα των οργισμένων πολιτών.

Θα τσιμπήσουν οι οργισμένοι ή μήπως θα ζητήσουν μεγαλύτερη θυσία; Αν δεν τσιμπήσουν να προσέχει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, γιατί θα είναι ο επόμενος αναλώσιμος και αν δεν τσιμπήσουν ούτε με αυτόν, τότε θα δούμε πως ο πρίγκιπας είναι γυμνός…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X