Fragilemag

Σινεμά | «Βαβυλώνα»: Μεγαλειώδες φιάσκο

Σινεμά | «Βαβυλώνα»: Μεγαλειώδες φιάσκο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παύλος Θ. Κάγιος

Δεν μπορεί, μάλλον το Χόλιγουντ έχει πάθει βέρτιγκο και στην παραζάλη του όλα τα είδη κινηματογράφου ανακατεύονται και περιστρέφονται σ’ ένα μίξερ που στο φινάλε του ο χυμός τους είναι στην καλύτερη περίπτωση άνοστος και  σε άλλες δεν πίνεται, όπως με την υπερφίαλη και κενόδοξη «Βαβυλώνα». Κρίμα γιατί η ταινία είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον σκηνοθέτη του έξοχου La La Land  Ντάμιεν Σαζέλ.

Ακολουθώντας τον τίτλο της ταινίας όλο το σενάριο και η θυελλώδης εναλλαγή πλάνων χωρίς ουσιαστικό σενάριο και στόχο, το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν μια Βαβυλωνία πλάνων τα οποία ζαλίζουν τον θεατή που από κάποια στιγμή δεν ξέρει ποιος είναι και τι κάνει ο κάθε ήρωας. Ώσπου βαριέται και …πιάνει κουβέντα με τον διπλανό του η σηκώνεται και φεύγει.

Μέχρι και η παρουσία σούπερ σταρ σαν τον Μπραντ Πιτ αποδεικνύεται μια τρύπα στο νερό καθώς ο ηθοποιός δεν έχει να ερμηνεύσει κάποιον ρόλο και περιφέρεται από πάρτι σε πάρτι λέγοντας βλακείες και ανούσιες «βαθυστόχαστες» αμπελοφιλοσοφίες της πιάτσας.

Όλο το φιλμ θέλει να είναι ένα πάρτι και η δράση τοποθετείται στο Λος Άντζελες του 1920, με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι και Ντιέγκο Κάλβα, και συμπρωταγωνιστές τους Τζιν Σμαρτ, Γιόναν Αντέπο και Λιν Τζουν Λι, μεταξύ άλλων. Μια ιστορία υπέρμετρης φιλοδοξίας και εξωφρενικής ακρότητας, που ακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλών χαρακτήρων σε μια εποχή αχαλίνωτης παρακμής και διαφθοράς στα πρώτα χρόνια του Χόλιγουντ.

Για τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Σαζέλ, η ταινία είναι το αποτέλεσμα έρευνας 15 χρόνων: η δημιουργία του κόσμου αυτού ήταν στο μυαλό του πολύ πριν αρχίσει να γράφει το προσχέδιο του σεναρίου…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X