Χωρίς Κατηγορία

Στον Πειραιά το νέο συλλαλητήριο για τη «Μακεδονία» – Φοβούνται επιθέσεις

Στον Πειραιά το νέο συλλαλητήριο για τη «Μακεδονία» – Φοβούνται επιθέσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό ήταν αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η εικόνα ήταν εντυπωσιακή και προκάλεσε ήδη πολιτικό αποτέλεσμα, καθώς κυβέρνηση και κόμματα δείχνουν να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους στους σχεδιασμούς τους γύρω από τη διαπραγμάτευση το μήνυμα που εξέπεμψαν ο όγκος και, κυρίως, ο παλμός των διαδηλωτών, οι οποίοι συνέρρευσαν σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα.

Τώρα, το «λάβαρο» των κινητοποιήσεων μεταφέρεται στον Πειραιά όπου (πιθανότατα) θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στα πρότυπα αυτού της Θεσσαλονίκης. Αρχικά είχε αποφασιστεί η συγκέντρωση να γίνει στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, οι διοργανωτές σχεδιάζουν να επιλέξουν τελικά τον Πειραιά, με την αιτιολογία ότι δεν επιθυμούν να προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα στον πρωτεύουσα.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο Πειραιάς επιλέγεται, αν τελικά γίνει αυτό, καθώς το Σύνταγμα γειτνιάζει με τα Εξάρχεια και υπάρχει κίνδυνος να δεχθεί η συγκέντρωση επίθεση αντιεξουσιαστών και «μπαχαλάκηδων».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X