Επιλογές

Το Βρετανικό Μουσείο εκβιάζει τον Μητσοτάκη

Το Βρετανικό Μουσείο εκβιάζει τον Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Βρετανικό Μουσείο κινούμενο στη γραμμή της βρετανικής παράδοσης των εκβιασμών. Τώρα εκβιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατ΄ επέκταση και τη χώρα μας, ζητώντας να αναγνωρίσει η Ελλάδα ότι έχει την ιδιοκτησία των μαρμάρων του Παρθενώνα και μετά να τα δανείσει το 2021 για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Observer, ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, να μεσολαβήσει για να δανείσει το Βρετανικό Μουσείο τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Πολιτισμού Πάνου Σκουρολιάκου, ο οποίος εκτός των άλλων ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μεγάλο λάθος, γιατί οι Βρετανοί για το δανεισμό των μαρμάρων του Παρθενών έχουν βάλει ως όρο,  τον οποίο δεν αποδέχθηκε ποτέ η Ελλάδα, την αναγνώριση προηγουμένως της ιδιοκτησία των μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο.

Και πριν αλέκτωρ το Βρετανικό Μουσείο με το γνωστό βρετανικό κυνισμό, εκβιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως αν θέλει να έρθουν τα μάρμαρα δανεικά στην Αθήνα, θα πρέπει προηγουμένως η Ελλάδα να αναγνωρίσει ότι η ιδιοκτησία ανήκει στο Μουσείο.

Αλλά και ο Μπόρις Τζόνσον μέσω εκπροσώπου του απάντησε με ένα προκλητικό τρόπο λέγοντας ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X