Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Στη δημοσκόπηση κλείνει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Pulse για το Action 24 δίνει προβάδισμα με διψήφιο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η ΝΔ προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%.Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε «λευκό ή άκυρο» και το 6% ότι θα απείχε.

Γάλοπ: Βουλή με 5 κόμματα-Ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ και ποια κόμματα μένουν έξω

Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Έγκυρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Tο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έδειχνε η προηγούμενη Δημοσκόπηση

Σύμφωνα με την προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε δημοσιοποιηθεί στα μέσα Ιανουαρίου η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ήταν 9 μονάδες και τώρα αυξάνει στις 10. Τα άλλα κόμματα (Κίνημα Αλλαγής, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ και Ενωση Κεντρώων παραμένουν στα ίδια ποσοστά).

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη δύναμή του κατά 0,5% από το 19% στο 19,5%.
  2. Η ΝΔ παραμένει σταθερή στο 28,5%
  3. Η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα κλείνει ελαφρώς από τις 9,5 μονάδες στις 9 μονάδες.
  4. Το Κίνημα Αλλαγής κερδίζει μία εκατοστιαία μονάδα και περνά στην τρίτη θέση με 8% έναντι 7% της Χρυσής Αυγής.
  5. Το ΚΚΕ χάνει 0,5% και περιορίζεται στο 5%.
  6. Οι ΑΝ.ΕΛ και η Ενωση Κεντρώων με 1,5% μένουν έξω από τη Βουλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ