Παρασκήνιο

Μετά “Τα Νέα” σφαγή από τον Μαρινάκη των δημοσιογράφων και στο “Βήμα”-Ούτε… κιχ από την ΕΣΗΕΑ

Μετά “Τα Νέα” σφαγή από τον Μαρινάκη των δημοσιογράφων και στο “Βήμα”-Ούτε… κιχ από την ΕΣΗΕΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις 28 Αυγούστου με αφορμή την απόλυση της δημοσιογράφου Βιργινίας Τσίρου απο το Star η κινητοποίηση της ΕΣΗΕΑ ήταν αστραπιαία. Κήρυξε στάση εργασίας στο δίωρο 19.00- 21.00, διάστημα στο οποίο θα μεταδιδόταν το κεντρικό δελτίο του καναλιού.

Στο μεταξύ eretikes πηγες μου με ενημέρωσαν ότι στην «επόμενη μέρα» των εντύπων του πρώην ΔΟΛ έμειναν εκτός, πλην των 17 δημοσιογράφων των «Νέων», και καμια δεκαριά συντάκτες του «Βήματος». Αναμέσα τους οι Δημήτρης Χαροντάκης, Χριστίνα Πουτέτση, Μάκης Ζώτος, Έφη Ντούνη, Γιώργος Μαλούχος, Γιάννης Καρτάλης, Ειρήνη Βένιου, Ειρήνη Ψυχάρη (καμία σχέση με την γνωστή οικογένεια), Μελίσσα Στοΐλη.

Όμως η ΕΣΗΕΑ δεν έκανε το παραμικρό, έστω για του κόσμου τα μάτια .

Συνέβη δε και το εξής περιστατικό, που μου περιέγραψαν, και  το οποίο διημείφθη ανάμεσα σε δημοσιογράφο, που ως τις 9 Αυγούστου εργαζόταν στα έντυπα του πρώην ΔΟΛ και στον, ως εκείνη τη στιγμή, εκπρόσωπο του στη εφημερίδα.

Ο απολυμένος όταν απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο και συνάδελφο του ρωτώντας τον γιατί δεν κάνει κάτι, φέρεται να  εισέπραξε την απάντηση «κι εγώ τί να σού κάνω; Πήγαινε να ζητήσεις δουλειά στο Έθνος»!

Εδώ ταιριάζει το «καληνύχτα και καλή τύχη».

Για την ιστορία- ασήμαντη λεπτομέρεια βεβαίως- έστω τυπικά ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος των δημοσιογράφων δεν έκανε τηλεφώνημα σε εκείνους που επέλεξαν να αφήσουν απέξω, επιτελείς και νέος εργοδότης των εφημερίδων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X