Επιλογές

Φώφη-Σταύρος: Μαλλιά κουβάρια στο ΚΙΝ.ΑΛ

Φώφη-Σταύρος: Μαλλιά κουβάρια στο ΚΙΝ.ΑΛ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μαλλιά κουβάρια έγιναν Φώφη και Σταύρος. Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά για πρόωρες εκλογές και προπαντός η αυστηρή προειδοποίησή της «ως εδώ! Καμιά ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές στο κόμμα», έκανε το ποτήρια να ξεχειλίσει και έβαλε φωτιές στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής.

Το Ποτάμι και Σταύρος Θεοδωράκης αντέδρασαν με εξίσου αυστηρό και αιχμηρό σχόλιο τονίζοντας ότι «το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».

Μεγαλύτερη οργή προκάλεσε στο Ποτάμι η μπηχτή της Φώφης η οποία σε δήλωσή της μεταξύ άλλων είπε ότι «θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση», που αποτελεί σαφή αιχμή κατά του Σταύρου Θεοδωράκη πρωτίστως.

Η απάντηση του Θεοδωράκη στοχεύει, βεβαίως και εκείνους του βουλευτές που δημόσια του άσκησαν κριτική, γιατί ο ίδιος επέκρινε τη Φώφη Γεννηματά για το αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Το κλίμα ανάμεσα στη Φώφη και τον Σταύρο είναι πολύ βαρύ. Η υπόγεια στην αρχή και φανερή στη συνέχεια αντιπαράθεσή τους, ξεκίνησε μετά την αποδοχή από τον αρχηγό του Ποταμιού της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολλοί από τους συνεργάτες της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ τον κατηγόρησαν για προσωπική στρατηγική, πράγμα που έκανε σήμερα και η Φώφη λέγοντας πως δεν θα ανεχθεί προσωπικές στρατηγικές και διχόνοιες στο κόμμα.

Στις γραμμές του ΚΙΝ.ΑΛ. υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τις κινήσεις του επιχειρεί να προκαλέσει διχόνοιες εντός του ΚΙΝ.ΑΛ και σε αυτή την τακτική εντάσσουν και τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου κι΄ ας έσπευσε ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης με δηλώσεις του να μεταθέσεις τους λόγους της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στο Μαξίμου.

Ρόλο πυροσβεστικό στις αντιπαραθέσεις και τις προσωπικές στρατηγικές επιχειρεί η ΔΗΜΑΡ.  Διαμηνύει ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Σε άτυπη ενημέρωσή της επισημαίνει ότι: «Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής. Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις».

Γεννηματά: Ως εδώ! Καμιά ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές στο κόμμα. Ολόκληρη η δήλωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον, να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας.

Και αυτό κάνουν.

Εμείς είμαστε το εμπόδιο στα σχέδιά τους, τη διπλή όψη του συντηρητισμού τους.

Το γνωρίζουμε, το αντιμετωπίζουμε. Έχουν γνώση οι φύλακες.

Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές, για να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στον λαό.  Προϋπόθεση όμως είναι η διασφάλιση της πολιτικής μας ενότητας.

Γι’ αυτό η  κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται,  δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας.

Γιατί  αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων.

Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα,  σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν.

Έως εδώ.

Αυτό δεν θα το επιτρέψω.

Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας.

Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση.

Οι προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα είναι η δύναμή μας.

Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων αυτών, των πολλών, που πιστεύουν και ελπίζουν σε εμάς.

Το Κίνημα Αλλαγής προχωρεί σταθερά σε ανοδική πορεία.

Αυτή τη βλέπουμε καθημερινά,  καταγράφεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στις μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις.

Οι πρωτοβουλίες μας για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα και η δράση μας στην Βουλή, μας φέρνουν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου.  Συναντούν την όλο και μεγαλύτερη επιδοκιμασία των πολιτών.

Προχωράμε με το δικό μας αυτόνομο και διακριτό ρόλο και λόγο, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας.

Είμαστε δύναμη σταθερότητας και εγγυητές της προοδευτικής πολιτικής ατζέντας για την πορεία του τόπου.

Ζητάμε εκλογές για να μη βρεθεί μπροστά σε νέα αδιέξοδα τετελεσμένα  ο Ελληνικός λαός, να εκφραστεί πάνω στην Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για να οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Έχω προσωπικά την ευθύνη και την υποχρέωση να πετύχουμε. Να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την πατρίδα μας.

Αυτή είναι η εντολή  που έχω από τους 212.000 πολίτες  που αποτέλεσαν τους συνιδρυτές του Κινήματος μας.

Και θα την τιμήσω.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X