Παρασκήνιο

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Μέρκελ έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά» (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Μέρκελ έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά» (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Σαμαράς είπε “όχι” στην κ. Μερκελ και στο υπερταμείο για τα 99 χρόνια και στο συμβιβασμό με τα Σκόπια», συνέχισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η απερχόμενη καγκελάριος «μη κλείνοντας την αξιολόγηση το 2014, ήθελε να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, για να έρθει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας με σκοπό να δώσει αυτά που δεν έδινε ο Αντώνης Σαμαράς στη Γερμανία».

«Ο κ. Τσίπρας ήταν το αγαπημένο παιδί της. Διαβάζοντας την εξομολόγηση του, από εκεί που μας κατηγορούσε για “Μερκελιστές” έγινε ο βασικός απολογιτής της θητείας της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα. Αυτό είναι εντυπωσιακό και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα το κρίνουν», τόνισε εν συνεχεία.

Σε άδεια έδρανα ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ! Άγριο παρασκήνιο με γκρίνια για το επιτελείο του

«Η ουσία είναι πως οι Γερμανοί τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του Αντώνη Σαμαρά για να έρθει στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. Και η ιστορία τους δικαίωσε καθώς τους τα έδωσε όλα», συμπλήρωσε.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον αν θα άλλαζε η έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 αν έκλεινε εκείνη η αξιολόγηση, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε καταφατικά, δηλώνοντας πως «η κυβέρνηση Σαμαρά θα μπορούσε να πάρει μέτρα δημοσιονομικής χαλάρωσης, θα μπορούσαμε να δώσουμε πολύ καλύτερους όρους στη μάχη εκλογής προέδρου της δημοκρατίας και φυσικά όπως πήγαινε η οικονομία στο τέλος του 14 με πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αν είχε ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση η εξέλιξη θα μπορούσε ήταν τελείως διαφορετική».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις αυξήσεις τιμών

«Αυτά τα φαινόμενα τα ζουν όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη καθόσον έχουμε μεγάλες διεθνείς αυξήσεις. Στην Ελλάδα εξακολουθούμε να τα βιώνουμε πολύ ηπιότερα σε σχέση με άλλους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ζημιά στο καλάθι της νοικοκυράς. Αν χρειαστούν παραπάνω παρεμβάσεις, εφόσον η οικονομία μας αναπτύσσεται ακόμα με υψηλότερους ρυθμούς, θα υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο να παρέμβει εκ νέου η Κυβέρνηση αν ο Πρωθυπουργός το κρίνει σκόπιμο. Δεν υπάρχει ζήτημα πανικού. Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά ελεγχόμενη», απάντησε συγκεκριμένα.

Για την ΔΕΗ και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το 3ο μνημόνιο έβαλε τη ΔΕΗ στο Υπερταμείο με την δέσμευση να πουληθεί το 17% για να αποπληρωθεί μέρος των δανείων που έλαβε η χώρα. Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ φαλίρισε, είπε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πολύ συντονισμένες ενέργειες πέτυχε ένα μικρό θαύμα. Η ΔΕΗ σήμερα έχει αυξήσει σημαντικά την κεφαλαιοποίησή της πολύ πάνω από το 1.5 δισ., έχει μειώσει το δανεισμό της περίπου κατά το μισό και το κυριότερο πέτυχε το 17% – το οποίο σύμφωνα με τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα θα πήγαινε στους δανειστές- να παραμείνει ως κεφαλαιοποίηση στη ΔΕΗ. Πρόκειται για μια μεγάλη εθνική επιτυχία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X