Πολιτική

«Άρχισαν τα όργανα» – Παραλήρημα Φίλη: «Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ, Πέπε Γκρίλο» – Επίθεση και σε Τσίπρα

«Άρχισαν τα όργανα» – Παραλήρημα Φίλη: «Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ, Πέπε Γκρίλο» – Επίθεση και σε Τσίπρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κασσελάκης: Οξεία επίθεση στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Νίκος Φίλης.

«Το φαινόμενο Κασσελάκη αφορά που συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου, το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο ή ακόμα χειρότερα κάτι σαν Τραμπ, σαν ύφος Τραμπ», ανέφερε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Συνεχίζοντας σε ακόμη αιχμηρότερο τρόπο για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το ιστορικό μέλος του κόμματος λέει πως ο Στέφανος Κασσελάκης ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν μιλάει έχει μια δυσανεξοία, με το ζόρι.

«Αν πηγαίνουμε σε μια μετεξέλιξη από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς που στενεύει σε μια δημοκρατική πράξη, τότε αυτό είναι κακή πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε επιπροσθέτως.

Μάλιστα, έκανε λόγο για νέα, τρίτη, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προχθές, διότι απεμπολεί την ιστορία του και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί ότι πάνε 60.000 και ψηφίζουν τον Κασσελάκη για πρόεδρο.

«Πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και;»

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Φίλης προσπάθησε να αποδομήσει την επιτυχία της τεράστιας προσέλευσης στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε Μεσσιανισμό».

Απασφάλισε κατά Τσίπρα ο Φίλης – «Σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο Συνέδριο»

Από το στόχαστρο του Νίκου Φίλη δεν ξέφυγε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, επειδή -κατά τον ίδιο- θα έπρεπε να παρέμβει δημοσίως για τα περί υπονόμευσής του. «Το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει», είπε.

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο Συνέδριο του κόμματοςΠρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της ΚΟ και ο Εκπρόσωπος Τύπου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X