Πολιτική

Αρνήθηκαν στον Κώστα Βαξεβάνη να του δώσουν την απολογία Τουλουπάκη

Αρνήθηκαν στον Κώστα Βαξεβάνη να του δώσουν την απολογία Τουλουπάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αύριο Πέμπτη, 14 Απριλίου, θα συνεχιστεί η απολογία του Κώστα Βαξεβάνη ενώπιον της ανακρίτριας Αλέβιζοπούλου για το σκάνδαλο της Novartis. Η διαδικασία διακόπηκε όταν ο δημοσιογράφος και εκδότης ζήτησε την απολογία της Ελένης Τουλουπάκη και αρχικά η ανακρίτρια αρνήθηκε.

Ο Κώστας Βαξεβάνης υπέβαλλε αίτημα μέσω των συνηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου στην ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, προκειμένου να του δοθεί η απολογία και τα έγγραφα που προσκόμισε στην ανακρίτρια η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, όμως, η ανακρίτρια αρχικά αρνήθηκε, με τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη δικονομία.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία και να επισκεφτούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Οι δικηγόροι του Κώστα Βαξεβάνη επισημάναν στον Βασίλη Πλιώτα ότι πρόκειται για μία «πρωτοφανή διαδικασία», αναφερόμενοι στην άρνηση της ανακρίτριας Αλεβιζοπούλου, καθώς ο απολογούμενος δεν δύναται να λάβει έγγραφα αλλά αντίθετα μπορεί να τα λαμβάνει η πολιτική αγωγή.

Οι Μαντζουράκης και Καπερνάρος αναφέρθηκαν και στην ουσία των κατηγοριών που έχουν ασκηθεί κατά του Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας ότι πρόκειται για «σαφή καταπάτηση κάθε έννοιας περί κράτους δικαίου», καθώς επίσης και «ότι η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια όταν επαναλήφθηκε η διαδικασία, η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου δέχτηκε να ικανοποιήσει το αίτημα Βαξεβάνη και να παρέχει την απολογία της εισαγγελέως Τουλουπάκη και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X