Πολιτική

Άρση ασυλίας των 11 Σπαρτιατών με 285 «ναι»

Άρση ασυλίας των 11 Σπαρτιατών με 285 «ναι»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών προχώρησε η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα περί συσχέτισης με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών Αθανασίου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεωργίου Μανούσου, Αλεξάνδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 286 βουλευτές εκ των οποίων οι 285 ψήφισαν υπέρ της άρσης και μόλις 1 καταψήφισε.

Έτσι, οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών θα καταθέσουν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων.

Κατά την συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X