Πολιτική

Άτυπη Σύνοδος στην Αθήνα: «Εργαλείο ειρήνης η διεύρυνση της ΕΕ» – Οι αναρτήσεις του Σαρλ Μισέλ

Άτυπη Σύνοδος στην Αθήνα: «Εργαλείο ειρήνης η διεύρυνση της ΕΕ» – Οι αναρτήσεις του Σαρλ Μισέλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άτυπη Σύνοδος στην Αθήνα: «Tα Δυτικά Βαλκάνια, η Ουκρανία και η Μολδαβία έχουν κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά, ιστορία και μέλλον. Η διεύρυνση παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην ήπειρό μας. Πρέπει να βρούμε τον δρόμο προς τα εμπρός για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το όραμα της Ευρώπης», γράφει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Νωρίτερα από την Αθήνα, ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε ευτυχής που συμμετείχε «με τους Προέδρους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων σε άτυπη συνάντηση για τη διεύρυνση της ΕΕ μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθήνα απόψε» .

«Εισερχόμαστε σε μια νέα δυναμική στη διαδικασία της διεύρυνσης» συμπλήρωσε ο κ. Μισέλ.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε – Δυτικών Βαλκανίων και τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X