Πολιτική

Χαράλαμπος Αθανασίου: «Παρερμηνεύτηκα»

Χαράλαμπος Αθανασίου: «Παρερμηνεύτηκα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αθανασίου: Για «παρερμηνείες» μιλάει ο Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δεν ζητά συγγνώμη και υποστηρίζει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

«Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε νωρίτερα:

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος, δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Στη συνέχεια, ο ίδιος απαντώντας σχετικά με το αν μπορούν να παρακολουθούνται οι βουλευτές απάντησε: «Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως».

«Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας».

ΣΥΡΙΖΑ: Το ελάχιστο η αποπομπή του κ. Αθανασίου

Την αποπομπή του Χαράλαμπου Αθανασίου ζητά ξανά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά και τη νέα ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ.

«Ο κύριος Αθανασίου προσπαθεί μέσα από το γνωστό καταφύγιο της “παρερμηνείας” να αμφισβητήσει αυτό που άκουσαν οι πάντες: τη στοχοποίηση Ελλήνων βουλευτών βάσει του θρησκεύματός τους. Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία η παραζάλη από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών οδηγεί στα όρια της πολιτικής παραφροσύνης και στην κατασκευή “εσωτερικού εχθρού” εκ του μηδενός» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Τα πράγματα είναι απλά: ο κύριος Αθανασίου αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών και επιχείρησε να εμφανίσει ως αναγκαίες τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Επαναλαμβάνουμε. Στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή συγκυρία ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να κάνει το ελάχιστο: να αποπέμψει τον κύριο Αθανασίου και να αποδοκιμάσει τις εμπρηστικές του δηλώσεις».

 ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε ρητή καταδίκη της απαράδεκτης δήλωσης του Χ. Αθανασίου

«Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση – δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών» αναφέρει δήλωση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Η δήλωση αυτή βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες» επισημαίνεται στη δήλωση η οποία τονίζει καταλήγοντας:

«Τα λόγια είναι περιττά. Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Ιλχάν Αχμέτ: Καταδικάζω την δήλωση του Χ. Αθανασίου

Ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, μετά από τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου στο κανάλι της Βουλής «περί της σκοπιμότητας παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης.

Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X