Πολιτική

Χίος – Κασιδιάρης: Σχεδιάζουν να κατέβουν μαζί στις εκλογές

Χίος – Κασιδιάρης: Σχεδιάζουν να κατέβουν μαζί στις εκλογές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Χίος και ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου τους στις επόμενες εκλογές.

Την είδηση για την πιθανή συνεργασία ανακοίνωσε ο Στέφανος Χίος με πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Μακελειό». Όπως γράφει, η απόφαση θα ληφθεί μετά από δημόσια διαβούλευση, χωρίς να διευκρινίζει πώς αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αρχηγός του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα», τα έχει σπάσει με τα άλλα καταδικασμένα και φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και κυρίως με τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Να σημειωθεί ότι ο Κασιδιάρης όπως και τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή, σύμφωνα με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη Βουλή, έχουν επί της ουσίας μερική στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

Συγκεκριμένα, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές ως αρχηγοί κόμματος. Διατηρούν, όμως, το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι ως απλοί βουλευτές σε κάποιο κόμμα, ο αρχηγός του οποίου ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει καταδικαστεί.

Όσον αφορά στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι δεν μπορεί να απαγορευθεί πλήρως εφόσον προς το παρόν δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα μια και εκκρεμεί η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό.

Με αυτό το δεδομένο, δεν αποκλείεται να δούμε τον Χίο επικεφαλής του κόμματος και τον Κασιδιάρη, φυλακισμένο πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X