Πολιτική

«Χυδαιότητες χωρίς σύνορα» από τον Μητσοτάκη στη Βουλή – Συνέδεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στον Real

«Χυδαιότητες χωρίς σύνορα» από τον Μητσοτάκη στη Βουλή – Συνέδεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στον Real
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και αναφέρθηκε ονομαστικά από τον Βερναρδάκη και τον Φίλη μέχρι τον Πολάκη και την εμπρηστική επίθεση στο συγκρότημα Real.

«Όλα αυτά έχουν αρχή μέση και τέλος στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του κύριου Πολάκη, τα μαχαίρια του κυρίου Φίλη, η μητροκτονία του κύριου Βερναρδάκη, όλα αυτά από ένα κόμμα το οποίο μιλά για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και της ενημέρωσης. Επειδή, λέει, έτσι το είπαν κάποιοι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, και μάλιστα, την ίδια μέρα που μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη. Χυδαιότητα χωρίς σύνορα» ήταν μία από τις αναφορές που επέλεξε να κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης στοχοποιώντας τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για το «φάουλ» Βερναρδάκη κατά της Νίκης Κεραμέως με το γνωστό βίντεο το οποίο έχει ήδη αποσύρει, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης -που απουσίαζε από την ολομέλεια- να πάει στη Βουλή και να απολογηθεί.

«Που είναι ο κύριος Τσίπρας σήμερα; Μήπως συναντιέται με τον πρόεδρο των ταξί, τον κύριο Λυμπερόπουλο. Γιατί δεν είναι εδώ; Θα σας πω γιατί δεν είναι εδώ διότι αν ήταν εδώ θα αναγκαζόταν να τοποθετηθεί ο ίδιος για τις απίστευτες αθλιότητες του κύριου Βερναρδάκη» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας πως «Θα έρθει όμως, δεν μπορεί να μην έρθει. Και είμαι περίεργος αν θα έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει ο ίδιος για λογαριασμό του χώρου που εκπροσωπεί μία προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας».

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχει το θάρρος να το κάνει, διότι φοβάμαι ότι αυτό το οποίο είδαμε εχθές δεν ήταν και δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτός ο βερναρδακισμός είναι ουσιαστικά ένας πολακισμός. Είναι συριζαϊκός φαρισαϊσμός. Είναι αυτό το οποίο έχει αποκαλεστεί ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής. Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι του λαϊκισμού. Είναι η τοξικότητα για την οποία είχα προειδοποιήσει ότι θα δηλητηριάζει καθημερινά την πολιτική ατμόσφαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έμεινε εκεί, αφού συνέχισε πως «είναι ο κανόνας στο κόμμα σας. Είναι το διαβόητο ηθικό πλεονέκτημα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από τις αθλιότητες του κύριου Βερναρδάκη είχαν προηγηθεί και άλλες αθλιότητες κατά της υπουργού παιδείας. Εσείς δε μας λέγατε κύριε Φίλη ότι έχει δύο παιδιά η υπουργός και όταν μεγαλώσουν θα την θυμούνται ως τη μητέρα που όταν ήταν μικρά κατέσφαξε ως νέος Ηρώδης 20.000 δεκαοκτάχρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια; τα είπατε αυτά;» απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, που μάταια ακούγονταν βουλευτές να φωνάζουν «όχι».

Στο τέλος, μετά τις επιθέσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέφυγε σε μία ακόμα ψευδεπίγραφη «έκκληση για εθνική ενότητα», απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, από το οποίο ζήτησε να ψηφίσει το νομοσχέδιο Κεραμέως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X