Πολιτική

Δ. Αβραμόπουλος: Διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Δ. Αβραμόπουλος: Διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ενότητας των ευρωπαϊκών κρατών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, έστειλε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του πρώτου συμποσίου για την ασφάλεια «Athens Security Symposium», που διοργανώνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας στην Αθήνα.

«Το οργανωμένο έγκλημα, η τρομοκρατία και η μετανάστευση, χωρίς να συγχέω βέβαια τους τρομοκράτες και τους μετανάστες, όλα αυτά είναι φαινόμενα που δεν γνωρίζουν σύνορα. Άρα η διεθνής συνεργασία είναι κάτι που πρέπει να γίνει, είναι το μήνυμα. Η απάντησή μας θα πρέπει να είναι η ενότητα, η υπευθυνότητα και η εμπιστοσύνη», είπε ο κ. Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι που δεν διαθέτουμε σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας, η εμπιστοσύνη, διότι το βαθύ κράτος ακόμα ανθίσταται».

Ο επίτροπος επανέλαβε, επιπλέον, ότι «θα πρέπει να διασφαλίσουμε και να υποστηρίξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν είναι η οικονομική κρίση που θέτει εν αμφιβόλω την Ευρωπαϊκή Ένωση και ενότητα, αλλά η μεταναστευτική κρίση και η κρίση ασφάλειας».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να θεσμοθετήσει μια υπηρεσία Πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «μια θέση που υποστήριξα από την αρχή της θητείας μου και στην αρχή υπήρχαν αντιδράσεις», ενώ τόνισε πως το πρώτο βήμα προς την υλοποίησή της έγινε πρόσφατα «όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δήλωσή του στο Στρασβούργο υποδέχτηκε θερμά αυτή την πρόταση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X