Πολιτική

Εγκλημα στα Τέμπη: ¨Πόλεμος” Μαρινάκη – ΣΥΡΙΖΑ με σκληρές δηλώσεις για τη μονταζιέρα (βίντεο)

Εγκλημα στα Τέμπη: ¨Πόλεμος” Μαρινάκη – ΣΥΡΙΖΑ με σκληρές δηλώσεις για τη μονταζιέρα (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει το έγκλημα στα Τέμπη και οι επίμαχες συνομιλίες του σταθμάρχη και μηχανοδηγών την μοιραία νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας για τις οποίες ακόμα και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ με δηλώσεις τοπυ άφησε να εννοηθεί ότι έγινε μοντάζ.

Για το θέμα ξέσπασε ¨πόλεμος” ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Παύλος Μαρινάκης με δήλωσή του απάντησε σε μία σκληρή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «σε σημερινή μου συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις”, ερωτηθείς για το θέμα της περιβόητης “μονταζιέρας”, απάντησα επί λέξει: εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι “μη θέμα”, ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών. Επανέλαβα, δηλαδή, το αυτονόητο ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μονταζιέρας, δηλαδή αλλοίωσης στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συνήθη χυδαία τακτική του, έβγαλε μια ακόμα ανακοίνωση με παραπλανητικό τίτλο γεμάτη ψεύδη, στην οποία ισχυρίζεται ότι δήθεν αποκάλεσα “μη θέμα” την τραγωδία των Τεμπών. Το χειρότερο είναι ότι κάποια Μέσα Ενημέρωσης δεν μπήκαν καν στον κόπο να ακούσουν την συνέντευξή μου και υιοθέτησαν άκριτα το περιεχόμενο της κατάπτυστης ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

«Η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι μια τακτική που έχει εφαρμόσει κατά κόρον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – με τα γνωστά αποτελέσματα. Όλοι οι υπόλοιποι, όμως, ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό του δυστυχήματος των Τεμπών, έχουμε χρέος να προβάλλουμε την αλήθεια και μόνον εκείνη» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στο «κατηγορώ» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα όσα σχολίασε αναφορικά με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος -εμμέσως πλην σαφώς- παραδέχθηκε το μοντάζ στις επίμαχες συνομιλίες.



 

 

«Ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει εκ νέου σήμερα στη γνωστή του τακτική: η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», υπογράμμισε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τολμά, λοιπόν, για πολλοστή φορά, να χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών μη “θέμα”. Δεν ακούσαμε σήμερα για “βδέλλες” (αυτός είναι ο χαρακτηρισμός του για την αντιπολίτευση που στηρίζει την απαίτηση των συγγενών για Δικαιοσύνη) αλλά για… influencers», τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας ότι «μάλλον δεν έχουν φτάσει ούτε στα δικά του χέρια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Λογικό αφού φροντίζουν από το Μαξίμου να τις κρύβουν επιμελώς» συμπλήρωσε και απυήθυνε στον κ. Μαρινάκη τα εξής ερωτήματα:

«Πρώτον, ενδιαφέρει ή όχι την κυβέρνηση να πληροφορηθεί ποιος έκανε μοντάζ συνομιλιών, δηλαδή αλλοίωση  του υλικού μετά από ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων; Το θεωρεί “μη θέμα” και μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη στον ραδιοφωνικό Σκάι;

Δεύτερον, ποια συνομιλία είχε υπόψη του ο κ. Μητσοτάκης την 1η Μαρτίου του 2023, όταν έκανε τη δήλωση λίγες ώρες μετά το δυστύχημα ότι αυτό οφείλεται «αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος». Αυτή που δόθηκε στα ΜΜΕ την ίδια μέρα (δηλαδή την μονταρισμένη) ή αυτές που μεταδόθηκαν τις επόμενες μέρες και τις οποίες επικαλείται σήμερα;

Τρίτον, από χθες το πρωί που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη δεν έχουμε λάβει απάντηση σε ένα βασικό ερώτημα, ενώ έχουμε ακούσει πολλά από Μητσοτάκη – Μαρινάκη».

«Επαναφέρουμε λοιπόν το ερώτημα που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης:Σε συνέντευξη του στον Σταύρο Θεοδωράκη στον Alpha στις 22 Μαρτίου 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε: “Γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Δεν υπήρχε τίποτα εύφλεκτο. Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία”. Μπορεί σήμερα, ένα χρόνο μετά, να επαναλάβει την ίδια δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή γνωρίζει ότι έλεγε ψέματα; Τον προκαλούμε να το πράξει», κατέληξε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε ως μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη παραδέχτηκε εμμέσως την αλλοίωση των συνομιλιών, λέγοντας:

«Μοντάζ, από ό,τι έχω εγώ καταλάβει, και μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος, ότι κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε (…) Έχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον Οργανισμό, σε αυτήν τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα email μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε».

«Για να φύγει τουλάχιστον από την πλευρά του ΟΣΕ αυτό το βάρος ότι κάποιοι από το προσωπικό του ΟΣΕ, είτε υψηλόβαθμα στελέχη διοίκησης είτε χαμηλότερα στελέχη-υπάλληλοι του Οργανισμού, έχουν εμπλακεί κατ’ ουδένα τρόπο σε αυτό το πράγμα» συνέχισε ο κ. Τερεζάκης, στη χθεσινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Ο διάλογος είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, μπορεί να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει. Ίσως οι δημοσιογράφοι που έκαναν αυτό το ρεπορτάζ να πρέπει εξηγήσουν αν έκοψαν ή δεν έκοψαν, πέραν του αν το έχουν πάρει και από πού το έχουν πάρει (το επίμαχο ηχητικό). Να δούμε τι έχει γίνει διότι ο Οργανισμός δεν είχε λόγο να κόψει ή να αποκρύψει ή να παραποιήσει το οτιδήποτε» είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X