Πολιτική

Εξεταστική για υποκλοπές: Θέλουν να χαρακτηρίσουν απόρρητα και τα πορίσματα των κομμάτων

Εξεταστική για υποκλοπές: Θέλουν να χαρακτηρίσουν απόρρητα και τα πορίσματα των κομμάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να δείχνουν ότι οι πολίτες δεν κατατάσσουν τις υποκλοπές μεταξύ των πρώτων προβλημάτων που τους απασχολούν, όμως η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Μαξίμου διακατέχεται από ένα παράλογο φόβο αν λάβουμε υπόψη τις δημοσκοπήσεις. Εκτός κι΄ αν υπάρχουν κρυφές έρευνες  που άλλα δείχνουν.

Η φόβος του Μαξίμου οδηγεί στην πλήρη συγκάλυψη που παρατηρήσαμε κατά τις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, όπου με αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν κλήθηκαν ουσιώδεις μάρτυρες, όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης και οι επιχειρηματίες που έχουν σχέση με τις εταιρείες  που διαχειρίζονται το Predator.

Ο ίδιος φόβος οδηγεί και τη νέα μεθόδευση συγκάλυψης που σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρήσεις η Νέα Δημοκρατία που έχει την πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Ενόψει της κατάθεσης των πορισμάτων των κομμάτων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, θα επιδιώξει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής αλλά και τα πορίσματα των κομμάτων να χαρακτηριστούν «απόρρητα».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν  ότι η ΝΔ εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Ο στόχος είναι περισσότερο από προφανής και δεν είναι άλλος από το να πέσει βαθύ σκοτάδι ακόμα και στον υποτυπώδη έλεγχο που έγινε μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην εξεταστούν κρίσιμοι μάρτυρες και όλοι οι εμπλεκόμενοι να επικαλεστούν το «απόρρητο» για να σώσουν τον πολιτικό και υπηρεσιακό επικεφαλής της ΕΥΠ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X