Πολιτική

Φίλης: «Απαράδεκτη ενέργεια Κασσελάκη η διαγραφή Τζουμάκα»

Φίλης: «Απαράδεκτη ενέργεια Κασσελάκη η διαγραφή Τζουμάκα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φίλης: «Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πώς εννοεί την περιβόητη ‘αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση’ των μελών του κόμματος», σχολιάζει δηκτικά ο Νίκος Φίλης

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, που είχε κάνει – προσωρινή, καθώς φαίνεται – ανακωχή στη δική του κόντρα με τον νέο πρόεδρο του κόμματος, δήλωσε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα, που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «προφανώς, δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας».

Έκανε «το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, «στην ουσία, επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στ. Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία, χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση».

«Με ανάρτηση από το Μαϊάμι…»

Προσέθεσε δε, πως «με ανάρτηση από το Μαϊάμι, ο κ. Κασσελάκης δείχνει πώς εννοεί την περιβόητη ‘αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση’ των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!».

«Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τόνισε ο κ. Φίλης, σημειώνοντας πως «μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Στέφανος Τζουμάκας: Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια

Τη δική του απάντηση για τη διαγραφή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη δίνει ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο κ. Τζουμάκας υπογραμμίζει ότι δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζει στην πολιτική του διαδρομή, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» υπογραμμίζει ο Στέφανος Τζουμάκας, ξεκαθαρίζοντας ότι «όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια».

Επισπεύδει τις διαδικασίες
Ο κ. Τζουμάκας υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε το καταστατικό, ενώ σημειώνει ότι θα επικοινωνήσει με την Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που προβλέπονται.

«Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις» προσθέτει.

Επίσης, ο Στέφανος Τζουμάκας ρίχνει τα βέλη του στα προεδρικά στελέχη, μιλώντας για κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «γνωστές μεθοδεύσεις διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Τα κόκκαλα του Ανδρέα και ο Τσίπρας

Ο Στέφανος Τζουμάκας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον θέσει εκτός κόμματος.

«Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά» τόνισε ο κ. Τζουμάκας για τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, ο Στέφανος Τζουμάκας μίλησε και για τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του».

«Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω», έγραψε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Χθες σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Τζουμάκας άσκησε σφοδρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ έκανε λόγο για «ολιγαρχία και διαπλοκή» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει σε στελέχη του κόμματος να το παρουσιάζουν στα κανάλια ως ολιγαρχικό και διαπλεκόμενο.

Οι βολές Τζουμάκα κατά του Κασσελάκη

Αυτή η ηγεσία δεν μπορεί να οδηγήσει, τόνισε επανειλημμένα ο Στέφανος Τζουμάκας, σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί, είπα ότι θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, διότι η νέα ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές», είπε αρχικά ο Στέφανος Τζουμάκας.

«Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν υπάρχει πολιτικό πλαίσιο, η ηγεσία αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει. Υπέστη την πρώτη ήττα, τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα θέμα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ Πολιτική Γραμματεία) ότι πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.

«Τι βγήκε και είπε η πολιτική ηγεσία το βράδυ των δημοτικών; Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο», σχολίασε ο Στέφανος Τζουμάκας, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Πολλοί λένε ότι δεν κάνει», είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η θέση μου είναι ότι αυτή η ηγεσία δεν μπορεί να πάει σε νίκες, είναι πολιτική ηγεσία με ήττες», τόνισε.

Ερωτηθείς αν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αμφισβητηθεί ο πρόεδρος του κόμματος, απάντησε: «Αν αποφασίσει ένα σώμα, βεβαίως». Στο ερώτημα πώς μπορεί να ανατραπεί ο πρόεδρος, αποκρίθηκε: «Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες». «Υπάρχει ρεύμα μέσα στον κόσμο πια ότι αυτή η ηγεσία δεν μπορεί να οδηγήσει», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε διχασμένο χώρο, δεν έχουμε πολιτική αποδοχή, δεν έχουμε πολιτική ενότητα. Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ακόμη ο Στέφανος Τζουμάκας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X