Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς

Γιάνης Βαρουφάκης: Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς επειδή αποτύχαμε από τη μια μεριά να αποτρέψουμε τη δεκαετή αντίσταση στη μνημονιακή καταστροφή σε ένα προοδευτικό μέτωπο», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 πρόσθεσε: «Και ταυτόχρονα δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε τη μετατροπή της λαϊκής οργής σε ένα ακροδεξιό ρεύμα. Την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στο ΜέΡΑ25 θα την τιμήσουμε. Από αύριο κιόλας θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής, οικολογικής, ενωτικής Αριστεράς. Ποτέ ο λαός δεν είχε τόσο πολύ ανάγκη μια τέτοια Αριστερά. Ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείψει τόσο από τη Βουλή».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 που θα μείνει εκτός Βουλής, υπογράμμισε: «Δεν έχει χαθεί τίποτα οριστικά. Να σας θυμίσω ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 μια συστημική κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές με ένα συντριπτικό 44% και μερικούς μήνες ολόκληρο το σύστημα κατέρρεε υπό το βάρος των χρεών και των ψεμάτων του».

Καταλήγοντας υποστήριξε: «Αυτή τη φορά η ανασυνταγμένη Αριστερά πρέπει να είναι προετοιμασμένη για να στηρίξουμε τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ευχαριστούμε όσους στήριξαν το ΜέΡΑ25, διαψεύδοντας το αφήγημα ότι θα καταρρέαμε και ότι δεν θα υπήρχαμε. Καλούμε και προσκαλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν σε μια συμπόρευση χωρίς ηγεμονίες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X