Πολιτική

Γιλντιρίμ κατά των Ελλήνων για τα Ίμια: Ψαρεύετε σε θολά νερά!

Γιλντιρίμ κατά των Ελλήνων για τα Ίμια: Ψαρεύετε σε θολά νερά!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την κρίση των Ιμίων θυμήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ με αφορμή την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, ενώ εξαπέλυσε και απειλές κατά της Ελλάδας.

Αναφορά όχι τυχαία γιατί αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 22 χρόνια από την κρίση στις βραχονησίδες που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε πόλεμο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

 Σε δηλώσεις του την Τετάρτη μετά τη συνάντησή που είχε με τον ομόλογό του της Νιγηρίας, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «δεν συμβαδίζει με την καλή γειτονία η μεταφορά της κρίσης των Ιμίων του 1996, στο σήμερα, όπως και να κάνουμε ενέργειες που να σχετίζονται με αυτή».

Πρόσθεσε, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι «είμαστε απασχολημένοι με το να πολεμούμε τρομοκράτες, με τους γείτονες μας (εννοώντας τους Ελληνες) να ψαρεύουν σε θολά νερά, στην πόρτα μας. Αυτό δεν είναι ευπρόσδεκτο».

Ο Γιλντιρίμ έκλεισε με μια έμμεση αλλά μάλλον σαφή προειδοποίηση ότι «αν υπάρξει παρόμοια κατάσταση, τότε η Τουρκία όπως πάντα, θα έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Κανείς σας να μην ανησυχεί».

Από το Σάββατο οι τουρκικές δυνάμεις διεξάγουν την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»(!) στο καντόνι του Αφρίν στη Συρία κατά των κούρδων ανταρτών στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X