Πολιτική

Γιώργος Κύρτσος: Ούτε ο Βέμπερ δεν στήριξε Μητσοτάκη για διαγραφή από το ΕΛΚ

Γιώργος Κύρτσος: Ούτε ο Βέμπερ δεν στήριξε Μητσοτάκη για διαγραφή από το ΕΛΚ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν έφτανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τη Νέα Δημοκρατία, ήθελε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, να εκδιωχθεί και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Μόνο που το αίτημά του δεν το έκανε δεκτό ούτε καν ο επικεφαλής του ΕΛΚ (και φίλος του Μητσοτάκη), Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τελικά, ο Γιώργος Κύρτσος τιμωρήθηκε με αναστολή των δικαιωμάτων του ως μέλους του ΕΛΚ για έναν χρόνο.

Ο Γιώργος Κύρτσος είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του ΕΛΚ μετά την ανάρτηση που έφερε τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσή του, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του, αίτημα με το οποίο εκτός από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, δεν στήριξε ούτε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Συνετός και αξιοπρεπής, ο Μεϊμαράκης ζήτησε 6μηνη στέρηση δικαιωμάτων μέλους του ΕΛΚ. Παρενέβη για έναν που… ψήφισε Μητσοτάκη» σχολίασε στο twitter ο Γιώργος Κύρτσος και πρόσθεσε: «Ο Βέμπερ γεφυροποιός κατέληξε σε πρόταση για 12μηνη στέρηση δικαιωμάτων. Δίνω μάχη Novartis, rule of law».

Τελικά, η πρόταση Βέμπερ ήταν εκείνη που πέρασε και όχι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Στους 131 ευρωβουλευτές που ψήφισαν επί συνόλου 177, 91 ψήφισαν υπέρ της πρότασης Βέμπερ, 29 με στήριξαν και 11 έκαναν αποχή. Ο Βέμπερ εξήγησε ότι ο Μητσοτάκης του ζήτησε αποπομπή μου αλλά αυτός δεν το δέχθηκε και πως το ΕΛΚ δίνει προτεραιότητα σε κόμματα έναντι ευρωβουλευτών», ανέφερε ο Γιώργος Κύρτσος σε post του.

Νωρίτερα ο Γιώργος Κύρτσος είχε αναφέρει ότι «το χειροκρότημα των συναδέλφων ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, στο τέλος της ομιλίας μου για την πρόταση αναστολής των δικαιωμάτων μου, σαν μέλος του ΕΛΚ, για ένα χρόνο, ήταν για μένα η μεγαλύτερη πολιτική και ηθική ικανοποίηση. Όπως και τα καλά λόγια του Βέμπερ για τη δουλειά μου στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X