Πολιτική

Απάντηση στις δηλώσεις Κουβέλη περί «υπερτροφικού λόγου» από τον Καμμένο

Απάντηση στις δηλώσεις Κουβέλη περί «υπερτροφικού λόγου» από τον Καμμένο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Υπουργός Εθνικής  Άμυνας Πάνος Καμμένος, έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες και ειδικότερα στον Φώτη Κουβέλη.

Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ θα εμποδίσουν με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ ενώ τόνισε με νόημα πως «την πολιτική του υπουργείου Άμυνας τη χαράζω εγώ» απαντώντας ουσιαστικά στη διαφορετική ρητορική του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη για τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Ειδικότερα ανέφερε ότι «την πολιτική του Υπ. Εθνικής Άμυνας την χαράζω εγώ, σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Έλληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα κι εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες:

  • για τα στρατιωτικά νοσοκομεία
  • και την αμυντική βιομηχανία

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα».

Τι είπε για το Σκοπιανό…

Αναφορικά με το Σκοπιανό επανέλαβε την αντίθεσή του στην χρήση του όρου «Μακεδονία» και οποιουδήποτε παράγωγου στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ερωτηθείς αν εννοεί ότι μπορεί να προκαλέσει και πτώση της κυβέρνησης, λόγω του ζητήματος αυτού, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε έχοντας ως στόχο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την επιτροπεία και την αποτροπή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και την κάθαρση.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει απόφαση του Πρωθυπουργού και δική μου».

Θα κάνουμε οτιδήποτε για να εμποδίσουμε χρήση του όρου «Μακεδονία»

«Είναι αδύνατον, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια, να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, κάτι που είναι όρος της ελληνικής πλευράς, καθώς αυτό προϋποθέτει εκλογές», εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας «εμείς θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο την χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία της γειτονικής χώρας».

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ονομασία “Gorna Macedonija”είπε ότι «αυτή είναι η άποψη του Πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι ο ίδιος είναι Υπ. Άμυνας σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με «κόκκινες γραμμές» από τους δύο εταίρους, οι οποίες γίνονται σεβαστές κάθε φορά από κάθε μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού». 

Εκτίμησε πάντως ότι το όνομα της ΠΓΔΜ «δεν θα έλθει στη Βουλή ούτε πριν τις εκλογές, ούτε μετά».

Σε ότι αφορά πάντως τις κόντρες και τους χαρακτηρισμούς μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι φυσιολογικές, καθώς υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά “πιστεύω” και απόψεις τις οποίες υπερασπίζονται.

 

Πηγή πληροφοριών Αnt1

Ελένη Νιζάμη

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X