Πολιτική

Η απάντηση του Πάτση στον Πολάκη -Όχι όμως σε όσα του καταλογίζει

Η απάντηση του Πάτση στον Πολάκη -Όχι όμως σε όσα του καταλογίζει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η απάντηση του Πάτση: Ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Α. Πάτσης απάντησε στον Π. Πολάκη οχι όμως για όσα ο τελευταίος τον κατηγορεί με την δημόσια ανάρτηση του όπως για παράδειγμα ότι «είναι μέλος ΔΣ Εταιρίας που μπορεί να κάνει πληστειριασμούς».

Ο Παύλος Πολάκης, τον εμπλέκει σε αγορές δανείων, δηλαδή σε ρόλο «κορακιού» που βγάζει στο «σφυρί» τα σπίτια ανθρώπων. Ο Πάτσης που είναι και κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα φέρεται να είναι σε εταιρεία που αγόρασε από την Τράπεζα Πειραιώς δάνεια 63 εκατ. ευρώ αντί 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Αγαπητέ Π.Πολάκη
Καλημέρα από τα όμορφα Γρεβενά.
Είναι λυπηρό που ταυτίζεις τον πολιτικό σου βίο με το ψέμα και την χυδαιότητα. Είναι όμως επιλογή σου. Αντί να παριστάνεις τον τιμητή και τον δήθεν αγωνιστή θα ήταν προτιμότερο να απολογηθείς για τα έργα και τις ημέρες της κοινοβουλευτικής σου θητείας . Γιατί με την ψήφο σου, Συγκυβέρνησες με την Ακροδεξιά, Γέμισες την χώρα μας με λαθρομετανάστες, Εκλεισες τις Τράπεζες, Επικύρωσες δυσβάσταχτα μνημόνια για τον λαό μας, Μείωσες μισθούς, Εκοψες συντάξεις, Νομιμοποίησες την αγορά κόκκινων δανείων από ξένα funds, Επιβάρυνες την οικονομία, Διέλυσες την μεσαία τάξη αφού την στραγγάλισες οικονομικά, Εξαπάτησες ακόμα και τους δικούς σου αφού βάφτισες το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, Διέλυσες τα ελληνικά Πανεπιστήμια, Πούλησες την Μακεδονία μας στις Πρέσπες .
Αντίθετα με μας Βουλευτές και Κυβέρνηση της ΝΔ που παράγουμε θετικό έργο και είμαστε δίπλα στον Ελληνα πολίτη. Σε κάθε Νομό σε κάθε Περιφέρεια.
Αγαπητέ Συνάδελφε,
Δεν μας πτοείς, ούτε μας φοβίζεις.
Μπορείς ανέξοδα να γράφεις και να λες ότι θες. Στις προσεχείς εκλογές, μόλις ξυπνήσεις θα τα δεις και πάλι όλα ΜΠΛΕ.
Και πάλι Καλημέρα και Καλή Κυριακή!

Όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης, ο εν λόγω βουλευτής, που φαίνεται πως στάθηκε πρότυπο για τον συνάδελφό του της Μαγνησίας Κ. Μαραβέγια, «κάνει εδώ και χρόνια τρελές business με δάνεια των τραπεζών!». Σύμφωνα με όσα επικαλείται, ο Α. Πάτσης:

«-Συνέστησε το 2010 με Κύπριο επιχειρηματία την εταιρία ειδικού σκοπού ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 €.

– Αγόρασε το 2011, μέσω της εταιρίας, δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιώς. Η εταιρία του δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της, και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται».

Είναι επόμενο να αναρωτηθεί κανείς: «Πού και πώς βρήκε η εταιρία του Πάτση 4.000.000 ευρώ για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς; Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρία του από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; Πλειστηριασμούς έχει κάνει;»

Κατά τον πρώην υπουργό, «στο τελευταίο Δ.Σ. της εταιρίας του, που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί». Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι ακόμα και αυτό είναι νόμιμο. Είναι, όμως, ηθικό για βουλευτή εν ενεργεία του ελληνικού Κοινοβουλίου να συμμετέχει στο Δ.Σ. εταιρίας η οποία διενεργεί πλειστηριασμούς από δάνεια τα οποία έχει αγοράσει σε πολύ χαμηλότερη αξία; Η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη επ’ αυτών των «πταισμάτων» είναι γνωστή. Των ψηφοφόρων του Πάτση;

 Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Ανδρέα Πάτση δεν είσαι μόνο ένας αχρείος πολιτικός με εταιρεία “ειδικού σκοπού” για να πλουτίζεις από τα δάνεια του κόσμου που αγόρασες από την Πειραιώς (ακόμα δεν έχεις πει λέξη για το που βρήκες τα 4.300.000€ για να αγοράσεις τα δάνεια ύψους 62.000.000€)…

Είσαι και προκλητικός ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (Ν. 3213/2003), ο οποίος απαγορεύει στους βουλευτές να συμμετέχουν στο κεφάλαιο αλλοδαπών εταιρειών, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 – 500.000€ (φωτό 1).

Αδιαφορώντας πλήρως για τον Νόμο (αφού εσύ και η παρέα σου στη ΝΔ θεωρείτε ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται μόνο από τους αδύναμους…), εξακολουθείς να είσαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης 3 αλλοδαπών εταιρειών, τις οποίες δηλώνεις ανερυθρίαστα και στο Πόθεν Έσχες σου (φωτό 2, 3, 4).

Αυτές μάλιστα οι αλλοδαπές εταιρείες κατέχουν και την πλειοψηφία των μετοχών όλων σχεδόν των ελληνικών εταιρειών που έχεις (προφανώς έτσι φοροαποφεύγεις)!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ:
1)Ανδρεα Πάτση θα παραιτηθείς μόνος σου ή θα σε διαγράψει από την Κοινοβουλευτική ομάδα ο Μητσοτάκης;;;».

2)Κύριε Τασούλα ,πρόεδρε της Βουλης,πότε θα συγκαλέσεις εκτάκτως την Επιτροπή ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Βουλής να ασχοληθεί ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΣΗ και να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη;

3)Τα πληρωμένα δημοσιογραφάκια θα ασχοληθούν με το θέμα;;(έχει και συνέχεια σας προειδοποιώ….)

Υγ Όσο για τη χθεσινή σου «απάντηση» Ανδρεα Πάτση (φωτο 6) πέρα από παραλήρημα τύπου Ομάδας Αλήθειας, είναι και ΣΑΦΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΧΗΣ!!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X