Πολιτική

Η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ: Ενωτικός ο Κασσελάκης “πυρά” από…συντρόφους – Τι θα γίνει με το συνέδριο

Η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ: Ενωτικός ο Κασσελάκης “πυρά”  από…συντρόφους – Τι θα γίνει με το συνέδριο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πράγματι δύσκολη. Το έδειξαν οι αντιδράσεις κάποιων που έβγαλαν τα αριστερόμετρα και άρχισαν να εξαπολύουν “πυρά” , περιφρονώντας ταυτοχρόνως την ετυμηγορία των μελών του κόμματος που πήγαν στην κάλπη. Από την άλλη πλευρά συνεπής στο αφήγημα του για ενότητα και συντροφικότητα o Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα συνεργασίας στην Έφη Αχτσιόγλου, καλώντας την να επιλέξει όποια θέση επιθυμεί μέσα στο κόμμα. Η 30λεπτη συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Κ.Ο στη Βουλή και το κλίμα ήταν εξαιρετικό όπως σημείωσε στη συζήτηση που είχε αμέσως μετά με τους δημοσιογράφους η κ. Αχτσιόγλου.

«Ο ίδιος μου είπε οποιαδήποτε θέση θέλω. Του διευκρίνισα ότι δεν έχω την δυνατότητα αυτή τη στιγμή προσωπικά να αναλάβω κάτι περισσότερο λόγω του μεγάλου φόρτου που υπέστην το προηγούμενο διάστημα. Άρα είναι προσωπική η απόφαση. Το κλίμα ήταν μία χαρά, εξαιρετικό» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου. Νωρίτερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άναψε το πράσινο φως στο Σωκράτη Φάμελλο για να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου της Κ.Ο.

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος: «Είμαστε εδώ για να πιάσουμε δουλειά, γιατί η κοινωνία μας έχει ανάγκες, έχει αγωνίες και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που πλέον είναι και στις δικές σου πλάτες».

Ο κ. Κασσελάκης από την πλευρά του ανέφερε: «Η υποψηφιότητα μου για την προεδρία του κόμματος ήταν κινηματική και έχουμε ευθύνη σε όλο τον κόσμο. Στους 150.000 ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν ως παράταξη, αλλά και σε όλο τον κόσμο που έχουμε γνωρίσει».

«Γρίφος» το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες κινήσεις Κασσελάκη και τα «συντροφικά» πυρά – Τι θα γίνει με το Συνέδριο
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την ίδια ώρα, το θέμα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στο επίκεντρο οι συνεχείς επιθέσεις στο νέο πρόεδρο, από το Νίκο Φίλη. Στο στόχαστρο του και ο ναύαρχος Αποστολάκης. Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του έδωσε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Υπάρχουν σύντροφοι σεβαστοί όπως ο Ν. Φίλης, δέχτηκε πολλές προσκλήσεις και προτάσεις, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του ο κ. Κασσελάκης και δεν τα κατάφερε. Ποιος μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει έλλειμμα Αριστερής στάσης;» είπε η κ. Αυγέρη.

Ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε: «Ο Κασσελάκης έχει μιλήσει για την πατριωτική Αριστερά και την δημοκρατική και την κυβερνώσα Αριστερά επανειλημμένα. Αυτό νομίζω ότι δεν είναι κάτι το οποίο έχει βάση και ούτε θέλω να σκεφτώ ότι ο Νίκος Φίλης εργαλειοποιεί αυτή την τόσο πολύτιμη λέξη για να συνεχιστεί μία αντιπαράθεση η οποία αποτυπώθηκε και στην εκλογή που πέρασε».

Στο στόχαστρο του Νίκου Φίλη και ο Α. Τσίπρας. Όπως είπε «Έχει καθοριστική ευθύνη για την ήττα του κόμματος, όπως και για την άνοδό του λόγω της πολιτικής επιλογής, διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος».

Αντιδράσεις προκαλούν και οι πρώτες τοποθετήσεις σε θέσεις-κλειδιά από τον Στέφανο Κασσελάκη. Στέργιος Καλπάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης. Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο Χρήστος Σπίρτζης βάζει το θέμα τη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το ποιος πρόεδρος και το ποια ηγεσία θα είναι, μπορεί να αποφασιστεί από πολιτικές διαδικασίες και από πολιτικές συμφωνίες, τόνισε ο κ.Σπίρτζης.

Ερωτηματικό παραμένει αν τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γιάννη Φασουλά ο κ. Κασσελάκης θα επιδιώξει να κινηθεί ενωτικά. Όσο για την διαδικασία και τον χρόνο που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συνέδριο, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανέφερε ότι αν και έχει αποφασιστεί μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες να γίνει τον Νοέμβριο, όλοι λένε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, παρότι ένα κομμάτι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θα επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί στο χρόνο που έχει οριστεί. Για να γίνει το συνέδριο, εξηγεί, χρειάζεται δύο με τρεις μήνες προετοιμασία, προσυνεδριακή διαδικασία. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα θελήσει να κερδίσει τον χρόνο του προκειμένου να μπορέσει να γνωρίσει και την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στον κ. Παύλο Πολάκη και τον ρόλο που θα παίξει, ο Γιάννης Φασουλάς εξηγεί ότι δεν έχει ακόμα διαφανεί ποια θα είναι η θέση και ο ρόλος του ανθρώπου που τον στήριξε πολύ στενά σε όλη την προεκλογική εκστρατεία και πού θα αξιοποιηθεί και ανέφερε ότι ο Παύλος Πολάκης και ο ρόλος του θα είναι διευρυμένος στο κόμμα ή στο κοινοβούλιο.

Έπιασε δουλειά ο Κασσελάκης – Σειρά συναντήσεων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Πέραν των εξελίξεων στο εσωκομματικό τοπίο, ο Στέφανος Κασσελάκης χθες και σήμερα έχει διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις με στελέχη του κόμματος και με συνεργάτες του επιθυμώντας να ολοκληρώσει το παζλ με τα πρόσωπα-κλειδιά για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος πρόεδρος χαράσσει τις επόμενες κινήσεις στο πεδίο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών θα παρευρεθεί σήμερα (26/9) στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κώστα Ζαχαριάδη με την Ανοιχτή Πόλη για τον δημο Αθηναίων.

Ο κύριος Κασσελάκης και το επόμενο άμεσο διάστημα θα έχει συναντήσεις με υποψηφίους για την αυτοδιοικητική κάλπη στηρίζοντας τους στη μάχη τους, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. Κεντρική προτεραιότητα αποτελεί και το ζήτημα της Θεσσαλίας όπου οι κάτοικοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους.

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο κ. Κασσελάκης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του κόμματος ενώ προετοιμάζει το πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδος που φαίνεται πως θα είναι η Κύπρος πιθανώς και την ερχόμενη εβδομάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X