Πολιτική

Καραμανλής: Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού για το Σκοπιανό

Καραμανλής: Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού για το Σκοπιανό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού έχει έρθει και πάλι στην επικαιρότητα αφού έχει αναφερθεί σε αρκετά ρεπορτάζ που αναφέρονται στις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων. Ο Κώστας Καραμανλής αντέδρασε μέσω συνεργατών.

 Η μόνη παρέμβασή του είναι αυτή περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους. Υπάρχει μία παρανόηση. Εγώ ποτέ δε δέχθηκα ονομασία με τον όρο »Μακεδονία»», είπε ο Κώστας Καραμανλής σε βουλευτές που τον επισκέπτονται στο γραφείο του ή με τους οποίους συναντήθηκε στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η συμφωνία κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων», φέρεται να είπε επίσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης: «Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μία κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν. Οι Σκοπιανοί μέσα στο εμπρηστικό αλυτρωτικό κλίμα που καλλιεργούσε εκείνη την εποχή ο Γκρουέφσκι, αρνήθηκαν τα πάντα. Η διαπραγμάτευση κατέρρευσε. Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X