Παρασκήνιο

Κώστας Μπακογιάννης: Προκάλεσε οργή για το πετσόκομμα των δέντρων, τώρα έρχεται η δράση με συλλογή υπογραφών!

Κώστας Μπακογιάννης: Προκάλεσε οργή για το πετσόκομμα των δέντρων, τώρα έρχεται η δράση με συλλογή υπογραφών!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιγαντώνονται οι αντιδράσεις για τη βάναυση κοπή των δέντρων της Αθήνας και άλλων δήμων της χώρας και βρισκόμαστε προ των πυλών ανάπτυξης ενός κινήματος υπεράσπισης των αστικών δέντρων.

Μετά το κοινό κείμενο τριάντα οργανώσεων και φορέων με αίτημα να σταματήσει η καταστροφή που συντελείται και απειλεί και την αστική πανίδα, ο κύκλος των αντιδράσεων διευρύνεται με τη συλλογή υπογραφών και από πολίτες.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) «Βλέπουμε με μεγάλη μας χαρά  να δημιουργείται ένα κίνημα υπεράσπισης των αστικών δέντρων. Ωρίμασε η κατάσταση ώστε να κινηθούμε όλοι μαζί προκειμένου την επόμενη Άνοιξη στις πόλεις μας να βλέπουμε μόνο ανθισμένες κουτσουπιές κι όχι κουτσουρεμένους κορμούς».

Η ΑΝΙΜΑ επισημαίνει ότι τόσο καιρό οργανώσεις και πολίτες προσπαθούσαν ατομικά να εξηγήσουν στις υπηρεσίες πρασίνου των δήμων «τον παραλογισμό του να εξαφανίζεις το φύλλωμα των δέντρων σε μια πόλη που ανεβάζει το καλοκαίρι πάνω από 40 βαθμούς και να μιλάς παράλληλα για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Να τα καρατομείς όταν είναι ανθισμένα. Όταν είναι γεμάτα με φωλιές από κοτσύφια, λούγαρα , καρδερίνες, τα μικρά πλάσματα που κάνουν τη ζωή μας στην πόλη πιο όμορφη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X