Πολιτική

Μπακογιάννη: Ο Βορίδης προτιμά τα παιδιά στα ιδρύματα παρά σε ομόφυλη οικογένεια

Μπακογιάννη: Ο Βορίδης προτιμά τα παιδιά στα ιδρύματα παρά σε ομόφυλη οικογένεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια στιχομυθία της με τον Μάκη Βορίδη αποκάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Alpha και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σημείωσε την κάθετη διαφωνία του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στα θέματα του γάμου ομοφύλων και της τεκνοθεσίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε λέγοντας πως επεσήμανε ότι πάρα πολλά ζευγάρια πηγαίνουν στα ιδρύματα και ζητούν να υιοθετήσουν παιδιά αλλά όταν είναι άρρωστα δεν τα παίρνουν.

«Ρώτησα τον Μάκη (σ.σ Βορίδη), αν ένα παιδί είναι άρρωστο και έρθει ένα ομόφυλο ζευγάρι και πει εγώ αυτό το παιδί το υιοθετώ γιατί θέλω να του δώσω την αγάπη, δεν του δίνεις αυτό το δικαίωμα; Και μου είπε δεν συμφωνώ».

Και συμπλήρωσε λέγοντας πως η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να είναι σύμφωνη, αν και σε αντίθεση με άλλα δόγματα είναι πιο φιλελεύθερη:

«Κοίταξε, εγώ το σέβομαι. Τι να πεις σε μία εκκλησία; Και η δικιά μας εκκλησία είναι η πιο φιλελεύθερη. Επιτρέπει τρεις γάμους. Οι Καθολικοί επιτρέπουν έναν. Λογικό είναι ότι η Εκκλησία θα αντιδράσει. Γιατί η Εκκλησία είναι δόγμα. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του δόγματος και μιας πραγματικότητας κοινωνικής. Και βλέπεις ότι η Εκκλησία σιγά σιγά τον αποδέχεται. Αποδέχθηκε τα διαζύγια, αποδέχθηκε τη βάφτιση – τον Άγγελο τον βάφτισε ο Ιερώνυμος. Η Εκκλησία ακολουθεί αλλά δεν μπορείς να ζητάς η Εκκλησία να συμφωνήσει μαζί σου για ένα τέτοιο θέμα. Δεν θα συμφωνήσει. Αλλά θα δεχθεί όλα τα παιδιά ως ποίμνιο μέσα στην αγκαλιά της. Όλα τα παιδιά. Είτε παιδιά ομόφυλων, είτε ετερόφυλων, είτε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών… Όλα τα παιδιά θα βρουν καταφύγιο στην αγκαλιά της Εκκλησίας»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X