Πολιτική

Νέα αναταραχή στην ΚΟ της ΝΔ από Κακλαμάνη – Τζαβάρα -Κυρανάκη

Νέα αναταραχή στην ΚΟ της ΝΔ από Κακλαμάνη – Τζαβάρα -Κυρανάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΝΔ: Στις πρακτικές που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τα funds στη διαχείριση των κόκκινων δανείων εστιάζει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Ο βουλευτής Ηλείας προειδοποιεί για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων κερδοσκοπικών τακτικών εις βάρος της ακίνητης περιουσίας των πολιτών. Ερωτά δε αν είναι συμβατή με την ελληνική νομοθεσία η «ανοιχτή πώληση», που «θεωρήθηκε βασική παράμετρος της κατάρρευσης της Lehman Brothers», και αν έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία ο ευρωπαϊκός Κανονισμός για τις «ανοιχτές πωλήσεις».

Παράλληλα, το «πολύ σημαντικό για τους συνταξιούχους ζήτημα της μη απόδοσης από το κράτος των συνδρομών υπέρ των συνταξιουχικών οργανώσεων» θέτει με ερώτησή του προς τον Κωστή Χατζηδάκη, ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζει, μάλιστα, στον υπουργό Εργασίας ότι πριν τρεις μήνες είχε καταθέσει μία ερώτηση και μία αναφορά που δεν απαντήθηκαν και υποχρεώνεται να επανέλθει με δεύτερη ερώτηση αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επιπλέον, βέλη από τα δεξιά εξαπολύει προς την κυβέρνηση ο Κώστας Κυρανάκης.

«Δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και πανεπιστήμια» υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Twitter, ζητώντας την εφαρμογή των νόμων για την επιβολή της τάξης. Δεν πέρασε, μάλιστα, απαρατήρητο το γεγονός ότι τις αναφορές Κυρανάκη εγκωμίασε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος. Σε αυτό το φόντο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Το κλειστό πουγκί του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου επέτεινε τον προβληματισμό ακόμα και στα κυβερνητικά στελέχη ενόψει του δύσβατου χειμώνα για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Μόνο με τους ελέγχους δεν αντιμετωπίζεται ο πληθωρισμός» σημείωναν χθες κυβερνητικά στελέχη, προσθέτοντας ότι μπορεί τα πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ να έχουν αυξηθεί, «αλλά εφόσον η γενεσιουργός αιτία του πληθωρισμού παραμένει, η ακρίβεια δεν μπορεί να τιθασευτεί».

Ο Κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε προχθές ότι το κόστος της ενέργειας είναι το «νούμερο ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε τον επόμενο χειμώνα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X