Πολιτική

Ο Μητσοτάκης «δείχνει» έλεγχο του διαδικτύου με πρόσχημα τη «ρητορική μίσους» και την παραπληροφόρηση

Ο Μητσοτάκης «δείχνει» έλεγχο του διαδικτύου με πρόσχημα τη «ρητορική μίσους» και την παραπληροφόρηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την πρόταση της κυβέρνησής του να ελέγξει το διαδίκτυο με πρόσχημα την «ρητορική μίσους» και την «παραπληροφόρηση» αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Και για να πετύχει το στόχο του, προανήγγειλε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Και όλα αυτά ενώ η Κομισιόν έχει απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και για την ελευθερία του Τύπου μετά και τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε η ρύθμιση περί «fake news».

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στο Νταβός: «Θέλουμε μια συμπεριληπτική ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς και χρειάζεται επίσης να δούμε τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα. Πώς θα μειώσουμε την τοξικότητα. Έχουμε ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να συνεργαστούμε και με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι η ρητορική μίσους και η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, δεν θα καθίστανται τμήμα του διαδικτυακού διαλόγου. Γιατί, δυστυχώς, αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Δείτε το απόσπασμα από το 28:24 του βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός έβαζε στο στόχαστρο τα social media, κάνοντας λόγο για μετασχηματισμό τους. «Πρέπει να ενδυναμώσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του θυμού και της δυσπιστίας εκ μέρους των πολιτών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εισοδηματικές ανισότητες χωρίς να χάσουμε τον δυναμισμό των ανοικτών μας οικονομιών. Πρέπει να μετασχηματίσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να είναι λιγότερο διαβρωτικά» είχε αναφέρει μιλώντας στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ήδη από τον Μάρτιο του 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή είχε δείξει τις προθέσεις του, καθώς είχε επιτεθεί στους νέους και στα social media. «Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X