Πολιτική

Ο Βαξεβάνης καταθέτει αγωγή κατά Μητσοτάκη: «Ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης»

Ο Βαξεβάνης καταθέτει αγωγή κατά Μητσοτάκη: «Ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, αναφορικά με όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός για εμπλοκή «στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο».

Σύμφωνα με το documentonews.gr ο Κώστας Βαξεβάνης δηλώνει ότι καμία δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ δεν εμπλέκει το όνομά του σε τέτοιου είδους υπόθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ant1 που απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου στους κυβερνητικούς συντάκτες, ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Τέλος, το documentonews.gr αναφέρει ότι σε επικοινωνία που είχε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να απαντήσει επισήμως ποια είναι η εν λόγω απόφαση, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι δεν θυμόταν αν η απόφαση είναι «το 2016 ή το 2017» προσθέτοντας ότι θα κάνει τα ανάλογα τηλεφωνήματα για να ενημερωθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X