Παρασκήνιο

Παρασκήνιο: Γιατί άλλαξε το μενού στο Προεδρικό στην επίσκεψη Σίσι; (video)

Παρασκήνιο: Γιατί άλλαξε το μενού στο Προεδρικό στην επίσκεψη Σίσι; (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί από τους προσκελημένους στο δείπνο που προς τιμήν του αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ – Σίσι στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα απόρησαν όταν είδαν πως στο φαγητό δεν υπήρχε… σφυρίδα. Τι συνέβη;

Η Ακρίτα δεν…στέκεται στον Μπακογιάννη! Περιμένει κάτι από την Αλεξία Έβερτ

Όπως αποκάλυψε ο γνωστός ΣΕΦ, Αλέξανδρος Παπανδρέου, που ήταν στο προεδρικό Μέγαρο, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποφάσισε να αλλάξει το μενού και υπάρχει λόγος γι’ αυτό, με αποτέλεσμα ο αιγύπτιος πρόεδρος να φάει και αρνάκι, μετά τα όσα είπε με την ΠτΔ. Ο συγκεκριμένος ΣΕΦ αποκάλυψε, μάλιστα, ότι Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι ενθουσιάστηκε από το φαγητό, ενώ αναφέρθηκε στα κοινά που έχουν η χώρα του και η Ελλάδα και σε προϊόντα. Το ίδιο ενθουσιασμένος από τις… αλλαγές έδειξε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από το καλοκαίρι είχαμε έναν διάλογο με την πρόεδρο, καθώς θέλει να προωθήσει τον γαστρονομικό μας πολιτισμό μέσα από τα δείπνο και τα γεύματα στο προεδρικό Μέγαρο. Για την ίδια ήταν το πρώτο επίσημο δείπνο έτσι προσφέρθηκε ένα διαφορικό μενού», υπογράμμισε ο ΣΕΦ και συνέχισε:

«Μετά από συζήτηση με την ΠτΔ, στο επίσημο δείπνο με τον αιγύπτιο πρόεδρο το μενού ήταν άκρως ελληνικό.

«Μαστίγωμα» Πολάκη σε Αλεξία Έβερτ: «Σόι πάει το βασίλειο»!

Αρχικά προσφέραμε μια σούπα βελουτέ με τραχανά σοταρισμένος με γαρίδες και ένα καλαθάκι τυρί από τη Λήμνο. Για τη συνέχεια είχαμε ετοιμάσει μια αποδομένη σπανακόπιτα με κρέμα γιαουρτιού.

Για κυρίως πιάτο η κ. Σακελλαροπούλου ήθελε αρνάκι και αυτό προσφέρθηκε πάνω σε μπισκότο από παξιμάδι χαρουπιού από τα Χανιά, με καπνιστή μελιτζάνα και λαχανικά.

Για γλυκό ετοιμάσαμε μια μπάρα ραβανί, με κρέμα φιστικιού και μια γκανάς σοκολάτα. Επίσης, ετοιμάστηκε και παστέλι με φιστίκι Αιγίνης».

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ΠτΔ θέλει να τονώσει τους έλληνες παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα.

Αποκάλυψε ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σχεδιάζει να καλέσει και και άλλους έλληνες ταλαντούχους σεφ, ώστε να προωθήσουν την ελληνική κουζίνα. Σε συνεργασία με τον ΣΕΦ της προεδρίας της Δημοκρατίας, Βασίλη Μπέκα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X