Παρασκήνιο

Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη

Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα από τα πλέον κρίσιμα ερωτήματα για τις εκλογές. Ιδίως για τη Νέα Δημοκρατία. Το αν το κόμμα που έχει δημιουργήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον τίτλο «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», θα μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 21 Μαΐου ή θα αποκλειστεί.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ψηφιστεί ο νόμος 5019/2023, που απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Επομένως, κατόπιν συλλογικής απόφασης του κόμματος, την οποία επικαλείται το bankingnews.gr φαίνεται πως επικεφαλής του σχηματισμού «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Μάλιστα, ο εν λόγω άνδρας θεωρείται εγνωσμένου νομικού κύρους και, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, προφανώς αποτελεί την απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη.

Παρ’ όλα αυτά, όλα αναμένεται να κριθούν στις 5 Μαΐου, όταν το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου λάβει τη σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» στις εκλογές. Άλλωστε, το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X