Παρασκήνιο

Αντώνης Σαμαράς: Αιφνιδιασμός στο Μαξίμου από την σφοδρότητα της επίθεσης – Πού το πάει;

Αντώνης Σαμαράς: Αιφνιδιασμός στο Μαξίμου από την σφοδρότητα της επίθεσης – Πού το πάει;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πού το πάει ο Αντώνης Σαμαράς αναρωτιούνται πολλά κυβερνητικά στελέχη καθώς η χθεσινή του ομιλία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε επιθετικότητα εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Απάντηση στην πραγματικότητα δεν υπάρχει για την στόχευση που έχει ο πρώην πρωθυπουργός πολλοί ωστόσο αφήνουν να εννοηθεί ότι κάτι θέλει να διαπραγματευθεί χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να πει τι ακριβώς επιδιώκει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκαν από την σφοδρότητα της επίθεσης, αν και αρνήθηκαν να σχολιάσουν όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Παρ’ όλα αυτά πληροφορίες λένε ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν αντιληφθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην συζήτηση.

Γι’ αυτό άλλωστε αρχικά ανατέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη να απαντήσει στον πρώην πρωθυπουργό παίρνοντας τον λόγο τελευταία. Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι από το στρατόπεδο του Αντώνη Σαμάρα διαμηνύθηκε αρμοδίως ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο η αντίδραση του θα ήταν σφοδρή. Έτσι αποφασίστηκε τελικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών να μιλήσει πριν από τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να μην προκληθεί μεγαλύτερη ένταση .

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε στην πραγματικότητα μία πολιτική – ιδεολογική πλατφόρμα με την οποία θα μπορούσαν να ταυτιστούν οι πολίτες που ανήκουν στην λαϊκή και στην άκρα δεξιά, αλλά και στους υπερεθνικιστές ή στους υπερπατριώτες που δεν επιθυμούν καμία προσέγγιση με την Τουρκία.

Με ακραίους χαρακτηρισμούς για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, αναφορές  για τα εθνικά θέματα μέχρι και με αιχμές εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη προειδοποιώντας τον ότι με την πολιτική που ακολουθεί μπορεί να αποκοπεί από την κοινωνία, ο πρώην αρχηγός της ΝΔ για πρώτη φορά τράβηξε μία κόκκινη γραμμή από την πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός κοιτώντας προς τα κυβερνητικά έδρανα προειδοποίησε ότι «η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση να αποκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία».

Στρέφοντας μάλιστα τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού υπενθύμισε ότι το 2018 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη το έχε καταψηφίσει και τόνισε ότι «τώρα δεχόμαστε κάτι πολύ πιο σοβαρό όπως η τεκνοθεσία».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα τόνισε ότι η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό υπέγραψε «Συμφωνία Περί Φιλίας» με την Τουρκία. Χωρίς η Τουρκία να έχει άρει κανένα τετελεσμένο σε βάρος μας. «Προειδοποίησα τότε ότι αυτό δεν θα απομάκρυνε την «απειλή» που αντιμετωπίζουμε. Πράγματι, πριν λίγες μέρες ο κ. Ερντογάν μας είπε από τη Σμύρνη ότι θα μας πετάξει ξανά στη Θάλασσα! Και τώρα εξέδωσε και ΝΟΤΑΜ για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Είναι αυτό «Συμφωνία Περί Φιλίας;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όμως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έμεινε μόνο εκεί. Άγγιξε και το θέμα των αγροτών που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνηση την συγκεκριμένη στιγμή. “Πριν ένα χρόνο προειδοποίησα επίσης, για την κρίση στον αγροτικό τομέα στο σύνολο της Ευρώπης. Και για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση, λόγω των «πράσινων συμφωνιών». Τώρα το βλέπουμε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα! Και στην Ελλάδα. Κανείς δεν άκουσε. Και σήμερα οι «πράσινες συμφωνίες» ξαφνικά αναστέλλονται…»

Σε ότι αφορά αυτό καθαυτό το νομοσχέδιο ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε σε σημείο να εκφράσει ακραίες απόψεις λέγοντας ότι «δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων».

Βάλλοντας ακόμα κατά του σχεδίου νόμου, ο πρώην πρωθυπουργός έκρινε ότι πλήττεται η πυρηνική οικογένεια, ότι δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών, ενώ τόνισε πως ανοίγει η κερκόπορτα -όπως είπε- για την παρένθετη μητρότητα και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Υπερασπίστηκε μάλιστα την εκκλησία που εκφράζει ενστάσεις, ενώ στηλίτευσε τα «φροντιστήρια» στους βουλευτές της ΝΔ και τις «ανεπίτρεπτες πιέσεις» που ασκήθηκαν σε μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας «σε μια, υποτίθεται, ψηφοφορία «κατά συνείδησιν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X