Παρασκήνιο

Οι μπηχτές του Νικήτα Κακλαμάνη κατά Κυριάκου και οι υπόγειες κόντρες στη Ν.Δ.

Οι μπηχτές του Νικήτα Κακλαμάνη κατά Κυριάκου και οι υπόγειες κόντρες στη Ν.Δ.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr σας έχει εγκαίρως ενημερώσει για την πάλη που διεξάγεται στη Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκης και τους μηχανισμούς της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά και των Καραμανλικών.

Προς το παρόν περιορίζονται να πριονίζουν τον Κυριάκο, οποίος θα επιχειρήσει στο συνέδριο να ενισχύσει τη θέση του.

Ομως, και οι δύο από τους αντίπαλους μηχανισμούς, της Ντόρας και προπαντός των Καραμανλικών προσπαθούν να τον πλήξουν χτυπώντας τον Αδωνι Γεωργιάδη με απώτερο σκοπό να μην εκλεγεί πάλι αντιπρόεδρος.

Σημαντική ένδειξη για τις επιδιώξεις των Καραμανλικών αποτελεί το δημοσίευμα του blog  kentrodexios.wordpress.com.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να έχει δηλώσει στον Ελληνόπυργο της Καρδίτσας όπου βρέθηκε πρόσφατα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τραβάει και  ότι θα ηττηθεί από τον Αλ Τσίπρα.

Δεύτερη ένδειξη προέρχεται από τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα” όπου έριξε τουλάχιστον τρεις βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πρώτη με την κατηγορηματική δήλωση ενόψει του συνεδρίου ότι «η ιστορία μιας παράταξης ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται. Η θεμέλια λίθος μας είναι η ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και οι ρίζες της είναι πολύ βαθιές στον ελληνικό λαό».

Και η δεύτερη αφορά στον τρόπο που κινήθηκε η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των διεμφιλικών ατόμων και της αλλαγής της ταυτότητας φύλου, για το οποίο ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε «η όποια θέση μας στο θέμα της ταυτότητας φύλου έπρεπε να έχει αποφασιστεί από την πρώτη στιγμή και να μην πέσουμε στη παγίδα του κ. Τσίπρα, επί 15 ημέρες να έχουμε “ξεχάσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα…”. Προσωπικά προτιμούσα την ψήφο εμπιστοσύνης όπως είχαμε κάνει και στο σύμφωνο συμβίωσης», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Κακλαμάνης είχε προχωρήσει στη ρηξικέλευθη πρόταση να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία η εγχείρηση αλλαγής φύλου, όταν στη Βουλή βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση της κυβέρνησης.

Μπηχτή έριξε επίσης για την επικοινωνιακή ομάδα του Κυριάκου λέγοντας, με αφορμή την τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ότι «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X